Spinazierolletjes met ricotta
2013-07-13- Cuisine: Italiaanse
- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Yield: 12 stuks
- Servings: 6
- Prep Time: 1:30 h
Average Member Rating
(3.7 / 5)
12 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- Voor 12 stuks
Deeg:
- 250 gr bloem
- 1 eetlepel boter
- 1 theelepel suiker
- 1 theelepel instant gist
- zout
- gevriesdroogde Italiaanse kruiden ( 1 eetlepel)
- ongeveer 150 ml melk
Kneed dit tot een soepel deeg en laat 1 uur rijzen.
Vulling:
- Spinazie
- 1 klein uitje fijngehakt
- Italiaanse kruiden
- ricotta
- geraspte mozzarella
Method
Step 1
Deeg: Kneed de deegingrediënten tot een soepel deeg en laat 1 uur rijzen.
Vulling:
Fruit de ui in wat olijfolie en voeg de spinazie toe, kruiden met peper en zout en wat Italiaanse kruiden.
Laat dit nu uitlekken in een vergiet en na het uitlekken voeg je de ricotta toe ( halve pot)
Rol het deeg uit tot een lap van 30 op 30 en smeer je spinazie-ricotta mengsel hierop uit.
Bestrooien met geraspte mozzarella en je lap deeg dichtrollen langs beide kanten.
Snijd 12 stukken uit je deegrol en laat deze rijzen gedurende 40 min op je bakplaat.
Besmeren met melk en bestrooien met geraspte mozzarella., bakken gedurende 20 min in een voorverwarmde oven op 200 graden.