Kokosmaantjes met chocolade
2013-05-21- Cuisine: Marokkaanse
- Course: Dessert, Ontbijt, Snack
- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 45m
Average Member Rating
(3.8 / 5)
8 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- Ingredienten voor ongeveer 50 stuks:
- 125 gr boter
- 75 gr kokos
- 100 ml olie
- 100 gr suiker
- 1 ei
- Ongeveer 450 gr bloem (kan iets meer of minder zijn)
- 1/2 zakje vanillesuiker
- 1/2 zakje bakpoeder
Garnering:
- 50 gr suiker
- 50 gr kokos
- 100 gr pure chocolade, gesmolten met 1 el olie
Method
Step 1
Mix de boter, vanillesuiker en suiker goed. Voeg dan de olie, eieren en bakpoeder toe. Goed mixen. Dan de kokos erbij en weer goed mixen. Voeg dan het zakje bakpoeder toe en zorg dat het gelijkmatig verdeeld wordt in het mengsel. Dan bloem beetje bij beetje toevoegen en kneden tot een soepel en niet stevig deeg.
Maak bolletjes ter grootte van een walnoot en vorm hier worstjes van. Buig ze een beetje om tot een maantje. Meng kokos en suiker en rol de maantjes hier doorheen. Leg ze op een ingevette bakplaat en bak ze in een voorverwarmde oven van 180 graden ongeveer 15-25 minuten (hangt af van de grootte).
Ze moeten licht van kleur blijven! Laat ze afkoelen en dompel dan de uiteinden in de gesmolten chocolade.