Loader

Mini hamburger en spiesen

2013-05-04
  • Servings: 10
  • Prep Time: 1:30 h
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

0 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Kaasuibroodjes

    Kaasuibroodjes

  • Kaasrolletjes

    Kaasrolletjes

  • Seffa Medfouna

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • Ingrediënten voor de burgers en spiesjes
    - schapenvlees in stukjes (400 Gr.)
    - Gehakt (400 Gr.)
    - Ui geraspt
    - Peper
    - Zout
    - Kamoen
    - Garam masala (kruiden vd Toko)
    - Saté stokjes
    - Sla, komkommer, tomaat, saus naar keuze
    - voor het de burgers/ het gehakt kun je dezelfde ingrediënten gebruiken
    Ingrediënten voor broodjes
    - Een volle kom meel
    - Een handje griesmeel
    - Kwart blokje gist of instant gist
    - Water
    - tl zout

Method

Step 1

Bereiding van Het vlees:

Alle ingrediënten in een kom doen en wat olie toevoegen. De stokjes doormidden snijden en het vlees eraan zetten. Met het gehakt doe je het zelfde daarna plat drukken tussen plasticfolie om ze mooi plat te krijgen. De spiesen en de burger in de koelkast bewaren. En bakken nadat de broodjes klaar zijn.

Bereiding vd Broodjes +- 10 stuks:

Doe de meel en griesmeel in een kom.
Doe het gist in een glas warm water, zo dat het oplost en voeg dit toe. Dit even kneden en dan het zout toevoegen.
Zelf even kijken of er meer water of meel bij moet.
Het deed mag wat stevig zijn, na het rijzen wordt het wat soepeler.

Het deeg in een kom afdekken met plasticfolie en theedoek.
30 min laten rijzen daarna zonder nog een keer te kneden, kleine bolletjes vormen en op een schone en met meel bedekte ondergrond de bolletjes plat drukken.
Dit nog eens 30 min laten rijzen en afbakken in een stevige koekenpan of pizzapan. In het begin het vuur hoog zetten. Goed in de gaten houden en Regelmatig omkeren.
 
Smakelijk!

Het  is handig om met de broodjes te beginnen, deze te laten rijzen en dat het vlees klaarmaken.

Deel dit recept met anderen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.