Loader

Griesmeelbrood van whitesugar

2013-03-29
  • Servings: 1
  • Prep Time: 5m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.3 / 5)

4.3 5 4
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

4 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto's

    Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto’s

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Le3des - Marokkaanse linzen

    Le3des – Marokkaanse linzen

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Heerlijke griesmeelbrood!

Ingredients

  • * 250 gram bloem
    * 250 gram griesmeel (middelfijn)
    * 3 etl melkpoeder
    * beetje zout
    * 2 thl suiker
    * 1 volle etl instant gist
    * 3 to 4 etl olie
    * 1 ei
    * lauw warm water om te kneden
    Voor de topping:
    * 1 eitje losgeklopt met wat melk
    * sesamzaadjes, blackseed of wat je thuis hebt, je kan het ook weglaten.

Method

Step 1

Mix de droge ingredienten samen en voeg het eitje en olie toe.
Wrijf het geheel tussen je vingers en voeg beetje voor beetje water toe.
Kneed het zeer goed voor een paar minuten, tot je een zeer soepele en fijne bal hebt.

Laat het deeg rijzen tot het zich verdubbeld.
Verdeel in 2 bolletjes en laat weer eff rusten.
Maak elk bal wat plat met je handen en snijd net niet vanuit het midden puntjes uit je cirkel.
Maak het uiteinde van elk punt wat boller met je hand.
Bestrijk met het eitje en verdeel de zaadjes erover.
Laat het weer goed narijzen voor zeker 1 uur of tot het verdubbeld is.
Bak je brood goudbruin in de oven.

Deel dit recept met anderen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.