Griesmeelbrood van whitesugar
2013-03-29- Cuisine: Marokkaanse, Noord-Afrikaanse, Saudische
- Course: Hoofdgerecht, Lunch, Ontbijt
- Skill Level: Normaal
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 5m
Average Member Rating
(4.3 / 5)
4 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Heerlijke griesmeelbrood!
Ingredients
- * 250 gram bloem
* 250 gram griesmeel (middelfijn)
* 3 etl melkpoeder
* beetje zout
* 2 thl suiker
* 1 volle etl instant gist
* 3 to 4 etl olie
* 1 ei
* lauw warm water om te kneden
Voor de topping:
* 1 eitje losgeklopt met wat melk
* sesamzaadjes, blackseed of wat je thuis hebt, je kan het ook weglaten.
Method
Step 1
Mix de droge ingredienten samen en voeg het eitje en olie toe.
Wrijf het geheel tussen je vingers en voeg beetje voor beetje water toe.
Kneed het zeer goed voor een paar minuten, tot je een zeer soepele en fijne bal hebt.
Laat het deeg rijzen tot het zich verdubbeld.
Verdeel in 2 bolletjes en laat weer eff rusten.
Maak elk bal wat plat met je handen en snijd net niet vanuit het midden puntjes uit je cirkel.
Maak het uiteinde van elk punt wat boller met je hand.
Bestrijk met het eitje en verdeel de zaadjes erover.
Laat het weer goed narijzen voor zeker 1 uur of tot het verdubbeld is.
Bak je brood goudbruin in de oven.