Appelcake met kaneel
2013-03-25- Cuisine: Nederlandse
- Course: Dessert
- Skill Level: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 5
- Prep Time: 60m
Average Member Rating
(3.7 / 5)
7 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- - Bladerdeeg op je vorm mee te bedekken.
- Verder heb je nodig:
- 3 eieren
- 150 gr bruine suiker
- koffielepeltje kaneel
- 150 ml olie
- 150 ml melk
- ongeveer 200 gr zelfrijzende bloem of 200 gr gewone bloem
- 1/4 zakje bakpoeder
- 1 appel in stukjes
- wat suiker en kaneel om erop te strooien
Method
Step 1
Klop de eieren op met de bruine suiker en voeg de kaneel toe.
Hierna voeg je de olie en klop je alles schuimig. Nu de melk en klop nog eens 3 min.
Voeg de bloem toe en mix alles goed dat er geen klonters blijven.
Giet dit in je bakvorm die al bekleed is met bladerdeeg.
Gooi er de appelstukjes op en bestrooi met suiker en kaneel.
Bakken in een voorverwarmde oven op 180 graden gedurende 40 min.