Loader

Maantjes met kipgehakt

2013-03-15
  • Servings: 5
  • Prep Time: 45m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (2.7 / 5)

2.7 5 3
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

3 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto's

    Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto’s

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Le3des - Marokkaanse linzen

    Le3des – Marokkaanse linzen

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • Benodigdheden Vulling:
    - Kipgehakt van halve kipfilet
    - 1 el vegeta
    - 1 tl Silvo kipkruiden
    - Zout naar smaak
    - Gesnipperd middelgrote ui
    - Geraspte kaas
    Benodigdheden deeg:
    - 500 gr meel
    - 200 ml melk
    - 11 el zonnebloemolie
    - 1 ei
    - 1 tl suiker
    - 1 tl zout
    - 1 zakje gist

Method

Step 1

Bereiding vulling:
Bak de ui in een pan met olijfolie tot de uit zacht is. Voeg dan de kipgehakt toe. Bak de kipgehakt tot het bijna gaar is. Roer het tijdens het bakken steeds om, zodat het niet 1 geheel blijft. Voeg dan de kruiden toe en bak het tot de kipgehakt gaar is. Proef of er genoeg zout en kruiden bij zitten.

Bereiding deeg:
Doe alles in een mixer en mix het een paar minuten tot je zachte deeg krijgt. Laat het dan rijzen tot het zich verdubbel heeft. Maak er dan bolletjes van. Ik haal er ongeveer 15 bolletjes uit. Je rolt de bolletjes dan uit, niet te dun. De bovenkant snij je in met een mesje. Aan de onderkant doeje wat vulling en dan van je het begin naar het midden toe tot het gehakt bedekt is (volgende x maak ik voorbereidingsfotos) en dan rol je het over waar je gesneden hebt. Als je te veel deeg hebt aan de zijkant dan kun je het er een beetje afhalen. Leg het dan op de bakplaat (met bakpapier). Werk zo alle bolletjes deeg af. Bestrijk het dan met eigeel en bak het op 200 graden tot het goudbruin is.

1- Je kunt deze broodjes met van alles vullen. Je hoeft niet perce deze vulling recept te gebruiken.
2- Het idee en deegrecept heb ik van Cuisine la Nima. (deegrecept ietsie aangepast)

Deel dit recept met anderen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.