Abrikozencake met amandelen
2013-03-11- Cuisine: Marokkaanse
- Skill Level: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 5
- Prep Time: 30m
Average Member Rating
(3.5 / 5)
12 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- Voor een bestillavorm van 30 cm
- 4 eieren
- 200 gr suiker
- 2 vanillesuiker
- 200 ml olie
- 200 gr abrikozenyoghurt met stukjes
- 50 gr amandelspijs
- ongeveer 250 gr bloem en een zakje bakpoeder
- Abrikoosjes op blik
- gehakte amandelen met vel
Method
Step 1
Eieren samen met de suiker en vanillesuiker mixen tot het schuimig wordt.
Voeg de olie toe en daarna de yoghurt. Verkruimel de amandelspijs en voeg ook deze toe, mixen gedurende 3 tal min.
Zeef de bloem samen met de bakpoeder en voeg ook deze toe, nog eens 3 min mixen.
Laat de abrikoosjes uitlekken.
Giet je beslag in een ingevette bakvorm en leg hierop je abrikoosjes. Bestrooien met ongeveer 100 gr gehakte amandelen.
Bakken in een voorverwarmde oven op 180 graden gedurende 40 min.
Na het bakken met warme abrikozenjam besmeren.
posted by widi on 30-03-2013
jammer,heb hem net gemaakt,hij is te snel bruin geworden van boven,misschien toch beter op 150 graden bakken. Van binnen is hij nog helemaal niet gaar!!! Volgende keer weer proberen maar op 150graden. Maar ziet er in elk geval lekker uit,groetjes
posted by Fati on 25-01-2016
Over welke joghurt gaat het ik begreep het niet