Kip met basmati-rijst en wokgroenten in zoetzure saus
2013-03-10- Cuisine: Marokkaanse
- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 4
- Prep Time: 45m
Average Member Rating
(3.5 / 5)
2 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- Voor de zoetzure saus heb je nodig:
- 1 klein uitje fijngehakt
- 1 rode paprika in kleine blokjes
- een flinke scheut tomatenketchup
- olie
- chilisaus
- azijn
- suiker
- water
- zout
- sambal als je van pikant houdt
Method
Step 1
Je fruit de ui aan in olie tot ie glazig ziet, daarna voeg je de paprika toe, en na 5 min de scheut ketchup.
Voeg nu 200 ml water toe en laat 15 min sudderen op een zacht vuurtje.
Voeg nu 2 eetlepels azijn en 3 eetlepels suiker toe en wat chilisaus en wat zout en laat 5 min sudderen. Proeven, soms moet er wat meer azijn of suiker bij.
En als je van pikant houdt wat sambal.
Neem nu 1 eetlepel maizena en los deze op in 2 eetlepels water..... toevoegen en ff roeren. Nog 5 min laten doorkoken en vuur afzetten.