Visbestilla
2013-02-23- Cuisine: Marokkaanse
- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 60m
Average Member Rating
(4 / 5)
4 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- Voor 1 bestilla
- 400 gr visfilet ( heb zelf kabeljauw en roodbaars genomen)
- 300 gr garnalen
- 100 gr mosselen
- een zakje voorgesneden paprika ( 300 gr)
- 1 prei in ringetjes
- 1 ui fijngehakt
- 2 teentjes look geperst
- harissa
- Kosbar en ma3dnous ( fijngehakt)
- 1 visbouillonblokje
- sap van een halve citroen
- 1 theeglas olie ( mengeling van witte en olijfolie)
- zout, peper, verse gember en paellakruiden ( Ducros)
- 100 gr mihoen
Method
Step 1
Doe de olie in een pan en voeg hierbij de ui, look, prei en paprika. Even aanbraden.
Daarna het bouillonblokje, citroensap, harissa, verse gember en de kruiden. Laat dit gedurende een 20 min pruttelen op een zacht vuurtje.
Snijd de vis in kleine stukjes. Neem wat van de marinade en doe deze in een pan en bak je visblokjes hierin. Als de vis gebakken is voeg je de mosselen toe. Nog 5 min verderbakken en vuur afzetten. Leg nu de garnalen erin en schep ze om. Leg de mihoen voor een paar minuten in kokend water en laat deze goed uitlekken. Snijd de fijn met een mes of knip ze fijn. Meng ze samen met de vis
Laat de groenten marinade even uitlekken en vang de saus op.
Meng de groenten met het vis-mihoenmengsel.Maak nu je bestilla.
Leg een filodeeg in een ingevette bakvorm. Besmeren met boter/olie mengsel en herhaal dit 4X, je bestilla vullen en wat lepels van je saus erop. Bedekken met filodeeg, 4X en besmeren met boter/olie en afbakken in de oven.