Bijenkorf brood
2012-09-22- Course: Lunch, Ontbijt, Snack
- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 20m
- Cook Time: 15m
Average Member Rating
(5 / 5)
1 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Heerlijke Bijenkorf brood, Je doet de bloem in een grote kom maak een kuiltje in het midden dan voeg je alle ingrediënten toe en kneden tot je een soepel deeg krijgt die een beetje plakkerig is, laat het deeg rijzen tot hij verdubbeld is.
Ingredients
- - 500 g bloem
- 1 grote ei losgeklopt
- 100 g suiker
- 50 ml olie + 50 ml gesmolten boter
- 200 ml lauw melk kan meer of minder zijn
- snufje zout
- 1 vanillesuiker
- 25 g verse gist gemengd met een beetje water
- 1 ei voor het bestrijken
- beetje sesam
Siroop:
- 200 ml water + 100 g suiker + vanillesuiker
zachtjes laten koken gedurende 15 min
Method
Step 1
Je doet de bloem in een grote kom maak een kuiltje in het midden dan voeg je alle ingrediënten toe en kneden tot je een soepel deeg krijgt die een beetje plakkerig is, laat het deeg rijzen tot hij verdubbeld is.
Maak kleine bolletjes naast elkaar zoals op de foto staat, bestrijk de bolletjes met ei en bestrooien met sesam en bak ze in de oven op 200 graden. Je kan als je wil de siroop over de bijenkorf gieten na het bakken.
Siroop:
200 ml water + 100 g suiker + vanillesuiker
zachtjes laten koken gedurende 15 min