Hele kip mmmm…
2012-08-23- Cuisine: Marokkaanse
- Course: Hoofdgerecht
- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 60m
Average Member Rating
(3.5 / 5)
15 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- - 1/2 theelepel Gember
- 1/2 theelepel zwarte peper
- beetje saffraan
- zout
- 3 teentjes knoflook
- 2 uien
- olie
- ma3dnous en kasbour (met een touwtje aan elkaar binden, dus niet klein snijden) ik doe het in een thee-eitje.
- 1 hele kip
- smen (ranzige boter) of anders gewone boter
Method
Step 1
1 ui raspen en deze tesamen met de kruiden in een pan doen samen met de olie mengen. Hiermee de kip goed insmeren. vervolgens doe een laagje water in de pan (zodat de kip in ongeveer 1 kwart onder water zit. Het andere uitje snij je nu klein en voeg je toe, ook het bosje met mahdnouz en kasbour voeg je toe.
De kip in een afgesloten pan gaar laten koken (ongeveer een uur tot 1, 5 uur), wel even kijken af en toe en de kip een keer omdraaien en eventueel water toevoegen. Als de kip gaar is haal ik deze uit de pan en smeer hem daarna met de smen of boter in en verkruimel ook een blokje knorr en smeer dit ook over en in de kip. Beetje vocht erbij doen en lekker knappering bakken in de oven (ongeveer 30-45 min) op grillstand of 200C.
Het overige vocht beetje in laten koken in de pan, op het laatst nog een paar groene olijven bijvoegen. Als kip klaar is deze op een bord doen en het vocht met de olijven eromheen doen. Ik maak ook altijd frietjes erbij. Bismillah!!!!