Loader

Hele kip mmmm…

2012-08-23
  • Servings: 1
  • Prep Time: 60m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.5 / 5)

3.5 5 15
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

15 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Spaghetti met rode pesto

    Spaghetti met rode pestosaus

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • - 1/2 theelepel Gember
    - 1/2 theelepel zwarte peper
    - beetje saffraan
    - zout
    - 3 teentjes knoflook
    - 2 uien
    - olie
    - ma3dnous en kasbour (met een touwtje aan elkaar binden, dus niet klein snijden) ik doe het in een thee-eitje.
    - 1 hele kip
    - smen (ranzige boter) of anders gewone boter

Method

Step 1

1 ui raspen en deze tesamen met de kruiden in een pan doen samen met de olie mengen. Hiermee de kip goed insmeren. vervolgens doe een laagje water in de pan (zodat de kip in ongeveer 1 kwart onder water zit. Het andere uitje snij je nu klein en voeg je toe, ook het bosje met mahdnouz en kasbour voeg je toe.

De kip in een afgesloten pan gaar laten koken (ongeveer een uur tot 1, 5 uur), wel even kijken af en toe en de kip een keer omdraaien en eventueel water toevoegen. Als de kip gaar is haal ik deze uit de pan en smeer hem daarna met de smen of boter in en verkruimel ook een blokje knorr en smeer dit ook over en in de kip. Beetje vocht erbij doen en lekker knappering bakken in de oven (ongeveer 30-45 min) op grillstand of 200C.

Het overige vocht beetje in laten koken in de pan, op het laatst nog een paar groene olijven bijvoegen. Als kip klaar is deze op een bord doen en het vocht met de olijven eromheen doen. Ik maak ook altijd frietjes erbij. Bismillah!!!!

Deel dit recept met anderen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.