Loader

Gekleurde coco’s koekjes.

2012-08-17
  • Servings: 1
  • Prep Time: 30m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (2 / 5)

2 5 2
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

2 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

  • Heerlijke Aziatische Indische spekkoek

    Spekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij

  • Mars cupcakes

    Mars cupcakes

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • - 250 gram kokos (Kan meer zijn)
    - 1 blikje nestle of friesche vlag Gecondenseerde melk.
    - 200 gram chocolade(Kleur maakt niet uit maar wit is het lekkerst)
    - Kleurstof

Method

Step 1

- Doe de nestle in een kom

- Doe dan een beetje voor beestje koko's erbij tot het deegje niet meer plakt.

- Verdeel de kokos stukjes in 3 delen.

- Doe bij 2 delen kleurstof erbij en de andere laat je wit.

- Smelt de chocolade au bain-marie

- Doe wat kokos aan de rechterkant van je bakpapier en pak dan een deel van je kokosdeeg en probeer er een lange strook van te rollen. ( Het kan moeilijk zijn)

- Doe dat ook bij de andere delen.

- Als de chocolade gesmolten is dan smeer je een beetje aan de linkerkant van je bakpapier.

- Je legt daar twee kokos slierten op ze moeten naast elkaar liggen, aan elkaar geplakt zeg maar.

- Doe de laatste sliert erboven op zodat je een driehoek krijgt.

- Doe dan de rest van de chocolade over de lange driehoek heen, zodat het met chocolade omringt is je mag geen kokos meer zien.

- Laat het een tijdje in de koelkast hard worden

- Als het hard is snij je de lange sliert in stukken.

- En klaar is kees.

De eerste keer is de vorm niet echt perfect, maar bij de tweede keer het te maken hebben zie je al dat de vorm heel wat verbeterd is!

Deel dit recept met anderen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.