Banketbakkersroom
2012-08-07- Skill Level: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 45m
Average Member Rating
(3.3 / 5)
10 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- - 2 eigeel
- 40 gram suiker
- 20 gram bloem
- 1/4 l melk
- 1 zakje vanillesuiker
Method
Step 1
Roer in een kommetje de eieren schuimig samen met de suiker en meng er de bloem door.
Verdun het mengsel met een scheutje van de koude melk.
Breng in een pannetje de rest van de melk aan de kook en voeg er al roerend het dooiermengsel aan toe.
Laat de massa al roerend circa 4 minuten zachtjes koken tot het een zeer dikke vla is geworden.
Roer er daarna de vanillesuiker door. Laat af koelen en roer af en toe door om geen vel te laten ontstaan.
Als het geheel volledig is afgekoeld zet je het in de koelkast om koud te worden.
Succes, mislukken kan haast niet!!
posted by fatihaoemromaisae on 14-08-2012
Sallaam Najet. Ik had een vraagje. Hoeveel is 1/4 dl melk? ik doe meten meestal met een thee glas. komt dat overeen met elkaar? Ik hoor het graag. Soekran alvast