Loader

Imam bayildi

2012-02-23
  • Servings: 3
  • Prep Time: 2:00 h
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.8 / 5)

3.8 5 5
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

5 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Spaghetti met rode pesto

    Spaghetti met rode pestosaus

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Ja
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Ja
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Imam bayildi, een heerlijk aubergine gerecht uit de oven

Ingredients

  • - 3 aubergines
    - zout
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Vulling:
    - flinke scheut olijfolie
    - 3 uien ( in ringen gesneden )
    - 6 tenen knoflook ( geperst )
    - 1 blik tomatenblokjes
    - flinke hand gehakte platte peterselie
    - peper en zout
    - schepje donkerbruine basterdsuiker
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Saus: 
    - 1 blik tomatenblokjes
    - flinke scheut olijfolie
    - 1,5 dl water
    - 1 eetlepel rode wijnazijn
    - schepje donkerbruine basterdsuiker
    - peper en zout

Method

Step 1

Oven voorverwarmen op 200 C.

De stelen aan de aubergines laten zitten en een paar repen schil eraf halen.

In de lengte doormidden snijden tot de steel, deze helften ook weer door de lengte doormidden.

Bestrooi de binnenkant met wat zout en zet ze in een vergiet.

Verhit in en pan een bodem olijfolie , smoor de uienringen glazig.

Geperste knoflook erbij  tot het geurt.

Van het vuur afhalen, tomatenbokjes erbij + peterselie + peper +  zout + suiker

Leg de aubergines in een ruime ovenschaal met deksel ( of alufolie )

Stop de vulling tussen de snedes.

Meng het 2de blik tomaten + water + scheut olijfolie + azijn + peper +  zout + suiker.

Giet over de aubergines.

Dek af met en zet 1 uur in de oven.

Keer ze na 30 min. om en schep af en toe hete saus over ze heen zodat ze niet uitdrogen.

Deksel of folie eraf en nog 1/2 uur in de oven laten staan tot de aubergines boterzacht zijn.

Lauwwarm is dit het lekkerst, geserveerd met Tzatziki

( dikke Griekse yoghurt + scheutje olijfolie + teentje knoflook uit de pers + geraspte komkommer die je met wat zout uit laat lekken, het vocht eruit knijpt en door de yoghurt roert )

Turks boord erbij ( even knapperig gebakken in de oven ) om lekker in de saus te dopen en je bord mooi schoon te vegen

Deel dit recept met anderen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.