Chocoladetruffels
2011-02-03- Cuisine: Franse
- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 60m
Average Member Rating
(4.6 / 5)
5 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Ja -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- Dit heb je nodig:
100 gram pure chocolade;
4 eetlepels cacaopoeder;
50 gram poedersuiker;
50 gram roomboter;
1 groot ei;
2 eetlepels melk.
Method
Step 1
Zo maak je het:
Hak de chocolade in stukjes.
Doe de stukjes chocolade, de suiker, de roomboter en de melk in een pan "au bain marie" (een schaal of pan boven een grotere pan kokend water) en laat het geheel al roerend smelten tot je een gladde massa krijgt.
Haal de pan van het gas.
Breek het ei en scheid het eigeel van het eiwit.
Roer het eigeel snel door de chocolademassa.
Laat de chocoladecrème lauw worden en zet ze tenminste 1 uur in de koelkast zodat ze helemaal afkoelt en hard wordt.
Maak dan de truffels:
Doe het cacaopoeder op een bordje.
Rol kleine balletjes van het chocolademengsel en rol ze door het cacaopoeder.
Zet de truffels weer 1 uur in de koelkast.
Je kunt ook een smaakje toevoegen aan het chocolademengsel....
posted by koken20 on 04-02-2011
hmm ziet er heerlijk uit ook heel chic eigenlijk….bedankt voor het recept:)
posted by amber20 on 05-02-2011
Graag gedaan hoor…veel plezier met het recept.
groetjes,
AMBER
posted by koken20 on 09-04-2011
ik wil deze chocolade truffels maken voor een bijeenkomst,hoeveel koekjes komen er uit dit recept?
dank je
posted by mamavand on 15-04-2011
salaam alaykum,
Ik heb ze gemaakt en vond ze errug lekker! Alleen een probleem: toen ik er balletjes van wilde draaien gingen ze een beetje smelten door de warmte van mijn handen waardoor et moeilijk ging. Iemand tips?
posted by saartje2009 on 21-08-2011
je ken de mengsel een beetje vriezen zodat khet een beetje klei achtig wordt.