Amandelgazellehoorntjes met sesam
2011-02-03- Cuisine: Marokkaanse
- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 45m
Average Member Rating
(3.6 / 5)
8 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Ja -
Dieet
Ja -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- Dit heb je nodig:
500 gram fijngemalen amandelen;
250 gram suiker;
50 ml. oranjebloesemwater;
30 gram zachte roomboter;
1/2 dessertlepel kaneelpoeder.
Extra:
1 eiwit;
125 gram sesamzaadjes.
Method
Step 1
Zo maak je het:
Verwarm de oven op 200 graden.
Vermeng alle ingredi�nten tot een soepele amandelspijs en vorm daar rolletjes van 4-5 cm van.
Besmeer elk rolletje met een kwastje met losgeklopt eiwit en rol ze door de sesamzaadjes.
Vorm elk rolletje tot een gebogen hoorntje.
Leg de hoorntjes op een met bakpapier belegde bakplaat.
Bak de hoorntjes ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Niet al te moeilijk te maken overheerlijk koekje….
posted by koken20 on 04-02-2011
waar is foto 2 ??
posted by sadiye on 04-02-2011
hoi amber hoe smaken deze koekjes zijn ze hard of zacht?
posted by amber20 on 05-02-2011
Sorry koken20; geen foto2; de hoorntjes moeten worden gevormd zoals ze er op de foto uitzien.
@Sadiye;
Deze koekjes zijn halfzacht…..