Loader

Amandelgazellehoorntjes met sesam

2011-02-03
  • Servings: 1
  • Prep Time: 45m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.6 / 5)

3.6 5 8
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

8 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Ja
  • Dieet

    Ja
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • Dit heb je nodig:
    500 gram fijngemalen amandelen;
    250 gram suiker;
    50 ml. oranjebloesemwater;
    30 gram zachte roomboter;
    1/2 dessertlepel kaneelpoeder.
    Extra:
    1 eiwit;
    125 gram sesamzaadjes.

Method

Step 1

Zo maak je het:

Verwarm de oven op 200 graden.

Vermeng alle ingredi�nten tot een soepele amandelspijs en vorm daar rolletjes van 4-5 cm van.
Besmeer elk rolletje met een kwastje met losgeklopt eiwit en rol ze door de sesamzaadjes.
Vorm elk rolletje tot een gebogen hoorntje.

Leg de hoorntjes op een met bakpapier belegde bakplaat.
Bak de hoorntjes ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven.

Niet al te moeilijk te maken overheerlijk koekje….

Deel dit recept met anderen

Comments (3)

  1. posted by koken20 on 04-02-2011

    waar is foto 2 ??

  2. posted by sadiye on 04-02-2011

    hoi amber hoe smaken deze koekjes zijn ze hard of zacht?

  3. posted by amber20 on 05-02-2011

    Sorry koken20; geen foto2; de hoorntjes moeten worden gevormd zoals ze er op de foto uitzien.

    @Sadiye;
    Deze koekjes zijn halfzacht…..

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.