Zebra cake
2010-11-14- Skill Level: Normaal
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 60m
Average Member Rating
(3.5 / 5)
20 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- 4 eieren
1,5/2 mokken suiker
1 zakje vanillesuiker
1 mok olie
1 mok melk
2 mokken bloem
1 zakje bakpoeder
ongeveer 4/5 eetlepels cacau
Method
Step 1
Verwarm de oven op 180 graden.
Eieren, Suiker en vanilie suiker schuimig mixen (minimaal 5min). Voeg de melk, olie toe en roer het even door de eieren.
Voeg de bloem en bakpoeder bij, het is beter dat je de bloem eerst zeeft.
Verdeel de beslag door tweeén, voeg bij de ene helft cacau en roer het goed, todat alles onder de cacau zit.
Het zebra effect gaat als volgt:
je schept bijv het beslag met cacau daar pak je 1 lepel van en doe het in het midden, pak dan 1 lepel van het witte beslag en doe het op het beslag met cacau en ga zoverder steeds vanuit het midden (bekijk de foto als je het niet zo goed begrijpt), het beslag verdeeld zich zo en krijg je z'n zebra effect.
Laat het bakken op 180 graden 40/45min
ik hoop dat jullie het een beetje begrijpen,
voor vragen kun je stellen bij de comments.
graag zou ik ook willen weten wie het gaat maken en of het gelukt is 😉
SUCCES!!!
posted by ILDIKO on 15-11-2010
Hallo koken 20! Ziet lekker uit.Ik heb al lang geleden deze lekkere taart gemaakt.zie in mijn fotoalbum, met blauwe glazuer en suikervisjes op.Zeer decoratiev maar omdat is zonder vullin is beetje droog smaakt daarom heb ik toen met glazuer gegarneert.Ik heb ook met het versie op: kwark.Die is netzo dekoratiev en niet droog lijkt.Cremig .Die ziet ook bij het fotos.Zie boven van het Chokoladetaart.Rezepten zou ik hier vertalen voor jullie. Groetjes!!
posted by koken20 on 17-11-2010
hi,leuk dat je reageert graag zou ik ook jou recepten willen zien,ik heb ook de site bekeken maar heb helaas geen recepten kunnen vinden als je die even zou kunnen plaatsen 🙂
de cake is helemaal niet droog de cake smaakt echt lekker de moeite waard om te proberen
groetjes!
posted by houdabak on 18-11-2010
hmmm ik ga hem vandaag uitproberen ik laat het jullie wel weten of hij goed is gelukt!!
posted by koken20 on 18-11-2010
leuk! InschAllah lukt die 😉
posted by shma1 on 19-11-2010
wat voor beker gebruikje?
en wat is de inhoudtvan die beker?
posted by koken20 on 20-11-2010
sorry is zeg het verkeerd ik bedoel een mok,hoeveel erin gaat weet ik niet,ik zal het inschAllah zo snel mogelijk melden
posted by ILDIKO on 20-11-2010
Halloo! KOKEN 20 Ik bedoelde niet DAT het “echt”droog is, maar meestal als een beetje vulling zit intussen het caketje dan glijdt sneller naar beneden door je keel. hihi Ik hou ook zoo een cake-tje.Lekker ondertussen bij koffie.
Ik heb te drukk in mijn leven en soms heb ik geen tijd meteen alle recepten te bijschrijven.Sorry!-maar komt nog WEL.Groetjes!
posted by koken20 on 20-11-2010
haha ik begrijp wat je bedoeld ildiko 😉
doe maar rustig aan,ik wacht wel 😛
groetjes
posted by koken20 on 21-11-2010
shma1 er gaat ongeveer 200ml in een mok
posted by amazigh2010 on 26-12-2010
wil je me tovoegen amazigh2011@live.nl
posted by koken20 on 02-01-2011
srry voeg liever geen mensen van internet :S toe als je wat wil vrage kan dat hier 😉
posted by amazigh2010 on 23-01-2011
dames hebben jullie nog meer recepten ik ben man maar ik ben gek op koken
posted by amazigh2010 on 23-01-2011
ik was mijn msn vergeten amazigh2010@live.nl