Van wijk
2010-08-18- Cuisine: Marokkaanse
- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 25m
Average Member Rating
(0 / 5)
0 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- 500g amandelen
snufje arabisch gom in poedervorm
1koffielepeltje bakpoeder
1koffielepeltje boter
4eiren
250g poedersuiker
2 eetlepels geraspte citroenschil
Decoratie;
eiwit
poedersuiker
Method
Step 1
Giet kokend water over amandelen, haal het velletje eraf en hak ze fijn.
Voeg arabisch gom bakpoeder, boter 3 eidooiers (bewaar het eiwit), 1 ei, poedersuiker en geraspte citeroenschil toe.
Kneed alle ingredienten goed door elkaar om een gelijkmatig deeg te krijgen. Vet je handen in en vorm het deeg kleine balletjes in de vorm van een ghriba.haal ze door het eiwit en bestrooi ze met poedersuiker.
Plaats de ghribas op een ingevette en met meel bestrooide bakplaats. Bak ze gedurende 20 a 25 minuten in een voorverwarmde oven met een gemiddelde temperatuur.
Laat de ghribas koud worden en serveer ze.
posted by troep on 20-08-2010
vraagie wat is arabische gom??
posted by oummyounes on 20-11-2010
arabische gom is musk horre