Loader

Hazelnoot koekjes

2010-08-17
  • Servings: 1
  • Prep Time: 25m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

3 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

  • Heerlijke Aziatische Indische spekkoek

    Spekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij

  • Mars cupcakes

    Mars cupcakes

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • *150 gram bloem
    *75 gram suiker
    *75 gram boter
    *1 eetlepel gemalen hazelnoten
    *1 eetlepel kaneel
    *1 eigeel
    *hele hazelnoten

Method

Step 1

Kneed 150 gram bloem, 75 gram suiker, 75 gram boter, 1 eetlepel gemalen hazelnoten en 1 eetlepel kaneel tot een samenhangend deeg. Verpak het deeg in huishoudfolie en laat het zeker een uur rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Rol het deeg uit tot een dunne lap en steek er koekjes uit. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede ovenplaat. Bestrijk de koekjes met geklutst eigeel.

Druk op elk koekje een hele hazelnoot.

Zet de ovenplaat ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de koekjes afkoelen.

Deel dit recept met anderen

Comment (1)

  1. posted by cest_moi on 28-11-2010

    Hoi Sadye, moeten er geen eieren in het deeg zelf? Ik heb de ingredienten verdubbeld, maar er blijft wel erg veel bloem over, als ik alles erbij wordt het te droog, of hoort het zo?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.