Loempia met aardappelen
2010-02-21- Skill Level: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 30m
Average Member Rating
(1 / 5)
2 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- 1 pak Loempiavellen
1 kilo kip
wortels
peterselie
1/2 paprika's
selderij
1 a 2 blokjes groenten Groentebouillonblokjes
2 eieren
6 aardappelen
room/slagroom
2 middelgrote uien
2tl zout
2tl vegeta
1tl rode paprika
1tl peper
1tl kurkuma
1tl foenegriek
2tl chinese kruiden
1tl kerriepoeder
Method
Step 1
Ondooi de loempiavellen, snij ui, wortels en paprika's in kleine stukjes, selderij, peterselie ook.
Kook het vlees met wat zout, als het dan bijna gaar is haal je het uit het water en haal je er allemaal stukjes vlees uit, bak tussendoor de groeten op wat olie. Doe het vlees weer in de pan en voeg daarbij een beetje water toe.
Doe de groenten in de pan en bak dit mee, schil de aardappelen en snij ze in laagjes, kook tot ze bijna klaar zijn en bak ze daarna verder in de oven met een half pakje room tot de aardappelen een bruin/goude kleur krijgen.
Als het vlees klaar is en water verdampt is doe je de 2 eieren bij en bak je het nog even. Laat het vlees afkoelen, doe het in de loempiadeeg, en bak ze in een hete olie.
Serveer de loempia met de aardappelen.
Afkoelen en klaar!
er kwamen geen 40 loempia’s uit maar +- 18/20 stuks met het vlees.
hoor het graag als jullie vragen hebben,ook graag reageren wie het heeft gemaakt 😉
posted by oma on 26-02-2010
kan ook allen mar met kipfile
posted by koken20 on 26-02-2010
ja dat kan ook 😉