Loader

Dikke vogeltongetjessoep met kofta balletjes – sehriye corbasi

2009-10-11
  • Servings: 1
  • Prep Time: 25m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

1 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Spaghetti met rode pesto

    Spaghetti met rode pestosaus

  • Le3des - Marokkaanse linzen

    Le3des – Marokkaanse linzen

  • Ibawen marmita - Marokkaanse bonen met lamsvlees

    Ibawen marmita – Marokkaanse bonen met lamsvlees

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • GEHAKT: (hangt af hoeveel je wilt):
    Ras el hanout,
    zout,
    peper,
    kasbour.
    SOEP:
    1 ui,
    1 blik tomaten,
    2 etl tomatenpuree,
    beetjes harissa als je dat wenst,
    1 soepkom vogeltongetjes (mini pasta soort)
    beetje kikkererwten uit blik,
    half koffielepel gember,
    kurkuma,
    komijn,
    saffraan.,
    halve soepkom koud water,
    bloem.

Method

Step 1

Maak eerst koftaballetjes en bakken in olie en apart zetten.

soep: eerst ui stoven dan doe je de kruiden in en roeren.
Dan blik gepelde tomaten bij doen samen met saffraan blijven roeren, dan 2etl tomatenpuree harissa, peper, zout, madnoes, kosber en laten pruttelen. Dan doe je 2liter of minder water bij en 1uur zachtjes laten koken. Als gekookt is doe je vogeltongetjes en kikkererwten bij.
Dan meng je bloem met water (lichte dikke pap moet zijn) dan smijt je da in en blijven zachtjes roeren.
Op laatste doe je koftaballetjes in

wasallam

Deel dit recept met anderen

Comments (5)

  1. posted by gerda on 11-10-2009

    melahat klinkt lekker, toen ik het woord vogeltongetjes las dacht ik wat is dit,gelukkig heb je er een foto bij gedaan deze pasta heeft de grote van een rijstkorrel ,ik ga deze soep een keer proberen bedakt

  2. posted by sadiye on 11-10-2009

    hhhhmmmmmm melahat dankjewel sgat voor het receptje 😀

  3. posted by cilla on 28-10-2009

    hallo allemaal,

    heeft iemand deze soep al gemaakt?
    groetjes priscilla

  4. posted by amiena on 11-03-2010

    hallootjes allemaal…

    ik heb de soep gemaakt,echt heerlijk.
    dank je wel voor je recept melahat….

  5. posted by dalal112 on 09-09-2010

    foto?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.