Verjaardags kokos cake
2009-09-22- Course: Dessert
- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 5m
Average Member Rating
(4.3 / 5)
3 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- Voor de cake
275 gram zachte roomboter
400 gram suiker
400 gram patentbloem
1/4 t.l. zout
1 zakje bakpoeder
200 gram melk -kamertemperatuur-
8 eiwitten maat
Voor het glazuur
225 gram boter
(Die heb ik alleen voor de buitenkant gebruikt) Wat witte en roze marshmallows
melk(niet teveel en niet te weinig, het moet wel dik zijn!)
geraspte kokosnoot van conimex
Method
Step 1
Beboter een vorm. Verwarm de oven voor op 175 °C graden. Klop de eiwitten met een snufje zout stijf. Mix de boter met de suiker en luchtig en bleek. Zeef boven een andere kom de bloem, zout en bakpoeder. Voeg het bloemmengsel en de melk om de beurt toe aan het botermengsel: het bloemmengsel in 4 delen, de melk in 3 delen. Begin en eindig hierbij met het bloemmengsel. Schraap de zijkanten van de kom regelmatig en voeg pas een volgend deel toe als de vorige geheel is opgenomen in het beslag. Spatel de stijfgeklopte eiwitten door het beslag tot het geheel in het beslag is opgenomen. Schep het beslag in de vorm en plaats het in de onderste helft van de oven. Bak de cake in circa 60 minuten goudbruin en gaar: een satéprikker moet er schoon uitkomen. Haal de cake uit de oven en laat het eerst 30 minuten in de vorm op een rooster afkoelen. Haal de cake uit de vorm en laat het verder op het rooster afkoelen.
Maak dan het glazuur voor de binnenkant door de roze marshmallows in wat melk met wat boter(de helft dus ong. 125gram) in de magnetron te smelten (Laat dit volledig afkoelen tot je de helft van de cake hiermee bestrijkt) Snij dan de cake horizontaal open zodat je de roze glazuur hierop kan doen.. strooi er ook nog een beetje geraspte kokosnoot overheen
Smelt dan de witte marshmallows opdezelfde manier en laat dit ook afkoelen voor je de buitenkant hiermee bestrijkt..
doe dan de kokosnoot op het glazuur aan de buitenkant zodat de buitenkant helemaal bestreken is met de geraspte kokosnoot.
Laat het dan opstijven in de koelkast(Als je er nog wat op wilt zoals chocolade, geraspte chocolade of wat roze marshmallowglazuur doe dit dan voor je het in de koelkast doet)
Het is een standaart witte cake recept die ik van internet heb gehaald en waarbij ik kokos heb toegevoegd en wat dingen heb weggelaten en glazuur bij heb gemaakt..
posted by sadiye on 26-09-2009
hallo chida ziet er heerlijk uit wnr komt het recept ?
posted by sadiye on 27-09-2009
ik wil hem vandaag maken a.u.b recept 🙁
posted by PrincessChida on 30-09-2009
Sorry schat! Heb het zo druk gehad met de verhuizing ik zet hem er nu gelijk op heb eindelijk sinds vandaag internet!! 😀
posted by PrincessChida on 30-09-2009
Het staat er nu op sorry dat het zo laat is..
posted by sadiye on 30-09-2009
nee nee maak niet uit dankjewel 😉
posted by PrincessChida on 01-10-2009
Graag gedaan hoor meid, laat je me weten hoe die is geworden??
posted by sara38 on 11-10-2009
hoi; met mij weer. ik weet niet wat marsmallows is. wie kan mij helpen
posted by gerda on 11-10-2009
dat zijn een soort spekjes (snoep) zit gelantine in