Loader

Patatesli sulu kofte!

2009-09-17
  • Servings: 1
  • Prep Time: 25m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4 / 5)

4 5 5
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

5 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Spaghetti met rode pesto

    Spaghetti met rode pestosaus

  • Le3des - Marokkaanse linzen

    Le3des – Marokkaanse linzen

  • Ibawen marmita - Marokkaanse bonen met lamsvlees

    Ibawen marmita – Marokkaanse bonen met lamsvlees

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • *500 gram gehakt
    *1 handje rijst
    *half bosje peterselie
    *2 uien
    *1 ei
    *2-3 aardappelen(geschilde en in kleine stukjes gesneden)
    *1 eetlepel tomatenpuree
    *ong half glasje zonnebloemolie
    *beetje meel op een dienblad
    *zout en zwarte peper

Method

Step 1

Maak eerst de gehakt: Doe de gehakt in een kom en rasp hier 1 ui in, de heel fijn gesneden peterselie, handje rijst, ei, zwarte peper en zout en kneed het goed met je hand.

Pak een dienblad en doe daar wat meel in. Maak kleine balletjes en doe de balletjes in op de dienblad en schud het rustig zodat de balletjes helemaal onder meel zitten.

Laat dat rusten, pak een pan en doe daar de olie en de gesnipperde uien in bak het endaarna doe je de tomatenpurree in laat dat ook ff bakke. Doe de balletjes in de pan en schud de pan zonder roeren!

Doe daarna de stukjes aardappels ook er bij en schud de pan weer.

Doe er zout en water bij totdat het boven de balletjes en aardappels zijn en kook het op zachte vuur totdat de aardapples gaar zijn doe er heet water bij als het intrekt.

Deel dit recept met anderen

Comments (3)

  1. posted by martine on 17-09-2009

    moet je de rijst ongekookt in het gehakt doen?
    bedankt voor het recept ik heb het een keer gegeten en ik ben blij dat ik nu weet hoe je het moet maken

  2. posted by sadiye on 17-09-2009

    ja moet ongekookt

  3. posted by cilla on 25-09-2009

    ziet er heerlijk uit!!
    ga het zeker een keer proberen..

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.