Lahmacun
2009-09-11- Cuisine: Turkse
- Skill Level: Normaal
- Toevoegen aan favorieten
- Yield: ong 20 stuks
- Servings: 12
- Prep Time: 60m
Average Member Rating
(4.2 / 5)
14 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Ja -
Dieet
Ja -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- recept voor ong. 20 stuks
deeg:
1 kg meel
2 pakjes droge gist
2 theelepeltjes zout
en water zoveel als meel pakt moet mooi soepel niet plakkend deeg worden
gehaktmengsel:
500 gram gehakt
4 eetlepels olie
4 tomaten
2 uien
2 Turkse paprika's
2 eetlepels tomatenpurree
2 eetlepels paprikapuree
zout en peper
eveltueel pull biber (droge hete pepers)of sambal voor als je van pittig houd
nog nodig :
bakpapier
oven
deegroller
rasp of keukenmachine
Method
Step 1
* je maak het deeg door alles te vermengen water moet lauw/warm zijn des te sneller rijst je deeg.
* je maakt het gehakt mengsel ik zelf doe alles in de keukenmachine en draaien maar.
* als het deeg 2 keer de hoeveelheid is kun je aan de slag kneed nog een keer en maak kleine bolletjes van het deeg. dit laat je rusten onder een theedoek
* verwarm de oven voor ik doe altijd onder en boven hitte en 225 graden
* nu kun je alvast een aantal vellen bakpapier gaan scheuren-knippen op de maat van je ovenbodem
* deeg uitrollen tot ovalenvorm zo dun mogelijk 2 mm of 3 dat op bakpapier leggen en besmeren met gehakt mengsel
ik maak altijd zeker 6 lahmacun vooruit zodat ik het makkelijk kan bijhouden als ze in de oven zitten, want dan gaat het snel.
* doe de lahmacun in de oven direct op de bodem ong. 5 min als onderkant mooi kleurtje heeft eruit en volgende erin ga zo door dat al je deeg op is en klaar!
als ze pas uit de oven komen zijn ze knapperig als je ze opstapeld met de gehakt kanten tegen elkaar en wacht zal het deeg zacht worden en zijn ze makkelijk op te rollen.
lekker met salade er tussen of tzatiki ( geraspt kommer met dikke turkse yoghurt en peterselie,dille en knoflook en zout)
smakelijk!
posted by sadiye on 11-09-2009
hmmmmmmmmmmm
posted by hanan1977 on 13-09-2009
ik ga het nu met mijn dochtertje maken, ben benieuwd
posted by samia1 on 13-09-2009
Ik ga ze nu maken. zal laten weten of ze gelukt zijn.
posted by nadia12 on 15-09-2009
enne dames ?? gelukt??
posted by sadiye on 09-10-2009
hmm ziet er lekker uit nadia12 ik heb al weken trek in lahmacun mmmm
posted by sadiye on 09-10-2009
deze fotovan die lahmacun is van een turkse site zehra50 heheheh van die site maak ik ook altijd wat 😀