Maakouda
2009-09-08- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 25m
Average Member Rating
(4.2 / 5)
19 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- 4 aardappelen in blokjes gesneden
2 eieren
2 eetlepels gehakte peterselie en koriander
3 knoflookteentjes
1 eetlepel komijn
1/4 koffielepel kurkuma (koenjit)
zout en peper
beetje bloem
Method
Step 1
Was de aardappelblokjes en kook ze daarna gaar in zout water, maak puree van de gare aardappelen.
doe de puree in een slakom, voeg er een ei, peterselie, koriander, geplette knoflook, komijn en kurkuma aan toe, strooi er zout en peper over en meng alles goed.
Maak balletjes van de puree en maak de balletjes wat platter met je vingers, dompel ze daarna een voor een onder in een kom met een losgeklopt ei en haal ze daarna aan beide kanten door het meel,
schud door zachtjes te tikken het overtollige meel van de maakoudas af.
Frituur de maakouda aan beide kanten goudgeel in het olie
wie vragen heeft mag ze altijd stellen,
hoor graag wie het heeft geprobeerd
succes