Basbousa
2015-01-23- Cuisine: Arabische, Marokkaanse
- Course: Dessert, Ontbijt
- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 5m
Average Member Rating
(3.7 / 5)
24 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Basbousa, lekker zoet griesmeel gebak voor in de ramadan.
Ingredients
- - 3 limonadeglazen fijne griesmeel
- 1 limonadeglas grove griesmeel
- 2 zakjes vanillesuiker
- 2 zakjes bakpoeder
- 3 eetlepels mazhar
- 1 1/5 glas suiker
- 250 gr naturel yoghurt
- 100 gr gemalen amandelen
- 250 gr gesmolten boter
Siroop:
- 2 limonadeglazen suiker
- 1 1/5 glas water
- 1 eetlepel citroensap
- honing
Decoratie:
- Hele amandelen
Method
Step 1
Alle ingrediënten samen mengen. Bedek een bakblik met bakpapier. Je kunt evt. een ronde of rechthoekige bakblik gebruiken. Ik zelf gebruik een ronde. Dan half bakken in de oven. Dus niet goudbruin laten worden.
Daarna de amandelen erop leggen zodat wanneer je de koek snijd elk stukje een amandel heeft. Giet daarna gelijk de helft van de siroop over de koek heen en doe de schaal terug in de oven.
Na het goudbruin bakken van de koek de rest van de siroop er overheen gieten. Voor een mooi zicht kun je de koekjes het beste in ruitjes snijden en dan apart in een papieren koek of cakevormpje leggen.
Veel succes!!!!
posted by sadiye on 29-08-2009
hmmmmmmmmmmm
posted by sadiye on 29-08-2009
hoe groot is je limonade glas?
posted by sadiye on 29-08-2009
hoeveel honing moet erin?
posted by sadiye on 29-08-2009
hoelang moet je de syrup laten koken??moet het dik worden?
posted by sadiye on 29-08-2009
hoeveel graden moet het gebakken worden?
posted by sadiye on 29-08-2009
en moet de siroop warm heet of koud eroverheen?
posted by sadiye on 29-08-2009
😀
posted by koken20 on 30-08-2009
lijkt me lekker
posted by sadiye on 30-08-2009
ik ben deze nu aan het maken hij zit in de oven
posted by sadiye on 31-08-2009
ik heb hem gemaakt maar ik vond hem zo droog ik denk dat er meer siroop in moet.
posted by gerda on 31-08-2009
sadiye probeer maar eens de besbousa het recept is van ummadam ik vind die heerlijk
posted by sadiye on 31-08-2009
hoi gerda ik had die andere besbousa ook geprobeerd hij is ook lekker maar persoonlik vind ik deze lekkerder alleen ga ik er volgende x meer siroop opdoen 😀 bedankt
posted by snia on 16-09-2009
eet smaakelijk!!!
posted by sadiye on 16-09-2009
😀
posted by Oumrayen on 24-09-2009
Ik Heb dit ook gemaakt, maar eigenlijk een mix gemaakt van dit recept en de andere besbousa. En het was zzzoooooo lekker dat niemand geloofde dat ik het zelf had gemaakt. Ik heb wel meer siroop gemaakt en wateriger gemaakt als in het recept vermeld. En dan heb ik ook nog eerst de helft van het beslag in het bakblik gedaan en dan een laagje gemalen amandelen en dan de rest van het beslag. heerlijk