Choumicha cake met amandelen
2009-08-26- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 8
- Prep Time: 60m
Average Member Rating
(3.7 / 5)
20 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- Cake:
4 eieren
125 gr poedersuiker
100 gr boter
125 gr meel
snufje zout
1 zakje bakpoeder
Glazuur:
100 gr boter
70 gr poedersuiker
50 gr kokos
50 gr amandelschaafsel
30 gr meel
5 cl melk
Method
Step 1
Cake:
Boter en de suiker goed mixen tot een glad mengsel. Dan de eieren, meel met bakpoeder en zout toevoegen en goed mixen. Je kunt het evt. met de hand mixen maar ook met de mixer. Daarna in een springvorm gieten die bedekt is met bakpapier aan alle kanten en goudbruin bakken op +/-170 graden.
Glazuur:
Boter en de suiker goed mixen tot een gladde crème.
Daarna de kokos en de helft van de amandelschijfjes toevoegen en mengen. Als dat goed gemixt is dan voeg je het meel en melk als laatste toe aan het mengsel.
Als je een glad mengsel hebt verkregen dan smeer je dit met een lepel voorzichtig uit op de afgekoelde cake. LET OP! Laat de cake wel in het bakblik zitten als je dit doet.
Wanneer je dit hebt gedaan strooi je de rest van de amandelschijfjes op de cake en bak je de cake opnieuw in de oven op +/- 170graden totdat de bovenlaag goudbruin is geworden.
Veel succes!!!!!!!
posted by sadiye on 26-08-2009
😀 ik ben deze nu aan het maken ik laat jullie weten ;)nogmaals bedankt loubna
posted by sadiye on 26-08-2009
loubna ik heb deze cake gemaakt hij is heel erg lekker maar de cake is niet zo goed gaar van binnen weet jij wat ik fout heb gedaan??Glazuur van de bovenkant is wel goed gaar.Ik heb alles echt goed met een digitale weegschaal gewogen 🙁
posted by mazida on 27-08-2009
ziet er echt lekker uit maar wat voor boter moet ik doen en moet ik de boter laten smelten
posted by sadiye on 27-08-2009
mazida hier heb je een video van deze receptje.
http://www.youtube.com/watch?v=k3Hu8TrttAQ&feature=related
posted by essy on 27-08-2009
ziet er heelrijk uit
posted by loubna´s recepten on 27-08-2009
Misschien kun je de oven wat lager zetten zodat de cake wat langer de tijd heeft om gaar te worden. Succes
posted by sadiye on 28-08-2009
ow ok zal ik volgende x doen bedankt
posted by Iempje on 19-09-2009
lekkerr
posted by troep on 22-09-2009
ik heb hem ook gemaakt hij is niet gelukt hij was hard de kleur was goed en het lijkt alsof ik te veel boter heb gedaan.De cake is heeeel vettig.moet ik de cake daarna omdraaien of moetik gewoon zo snijden..helppp
posted by sadiye on 22-09-2009
hoi troep wat jammer zeg ik had hem ook gemaakt hij is echt lekker alleen was die niet gaar van binnen je hoeft hem niet om te draaien.
posted by troep on 17-08-2010
ik ga het nog een keer proberen sadiye hoelang heb jij hem in de oven gehad
posted by sadiye on 17-08-2010
ik weet het niet meer is al een tijdje terug wanneer de cake goudbruin is dan is de cake wel goed 😀
posted by houdabak on 16-01-2011
ik heb de cake gisteren gemaakt heerlijk is de cake geworden!!!! keep going girls