Echte surinaamse roti
2009-08-03- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 5m
Average Member Rating
(3.6 / 5)
5 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- Roti:
- 2 gekookte aardappels
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- Halve eetlepel komijn
- 1 theelepel Hindoestaanse masala
- 500 gram bloem
- 500 gram zelfrijzend bakmeel
- 2 teentjes Knoflook
- Surinaamse peper
Vulling/Of gewoon voor er naast:
- 1 kip of kippenpootjes (Kipfilet kan ook)
- Een pond kousenband(GEEN sperziebonen DIE ZIJN NIET TE VERGELIJKEN MET DE ECHTE ROTI WAARBIJ Kousenband HOORT)
- 10 aardappels
- 1 hele knoflook
- Ui
- 1 Surinaamse peper
- Hindoestaanse masala
- 3 tomaten
Method
Step 1
Bereidingswijze van de roti:
Je moet de bakmeel en de bloem bijelkaar doen en daa doe je 3 eetlepels zonnebloemolie en wat zout bij, dit meng je met lauw warm water tot het deeg goed is (Als het elastisch is).
Dan maak je in een vijzel de 2 teentjes knoflook en een klein stukje surinaamse peper fijn, daarna doe je de gekookte aardappelen in een kom en daar voeg je 1 eetlepel zonnebloem olie, 1 theelepel Hindoestaanse masala, komijn en de fijngemalen knoflook en Surinaamse peper bij dit meng je door elkaar met een vork
Dan maak je van het bakmeel en bloem mengsel bolletjes van ongeveer een doorsnede van 6 a 7 cm en hier maak je een holletje in met je vinger en daar doe je een beetje van de aardappelvulling in, dit maak je dan dicht en dan rol je dit uit tot een pannekoek op een met bloem bestrooid werkblad
Daarna bak je de roti's in een steelpan in een beetje olie tot hij bol wordt en mooi van kleur.
Bereidingswijze van de kip:
Snij de kip in stukken en was deze (Of gebruik kippenpoten, hierna maal je 3 teentjes knoflook en een kwart surinaams pepertje fijn in de vijzel. Daarna doe je wat olie in een pan en hierin doe je de kip, dan snipper je een half ui in de pan met daarbij de fijngemalen peper en knoflook en anderhalve eetlepel hindoestaanse masala dit meng je door de kip en dan laat je het klaar stoven met het deksel half op de pan. Ik ben zelf niet do gek op kippenpoten en kip dus gebruik meestal liever kipfilet persoonlijk.
Bereidingswijze van de kousenband:
De kousenband in kleine stukjes snijden en de uiteindes eraf snijden deze gooi je weg.
Maal dan opnieuw 2 teentjes knoflook en een klein stukje van het surinaamse pepertje fijn in een vijzel en doe ze dan in een pan met wat olie en voeg er dan 1 gewassen tomaat in kleine stukjes gesneden bij dit laat je ongeveer 45 a 60 minuten stoven op laag vuur.
Bereidingswijze van de aardappels:
Was de aardappels en snij deze, waarna je ze in blokjes snijd.
Maal dan een kwart peper en 3 teentjes knoflook fijn in een vijzel.
Doe dan wat olie in een pan en voeg hierbij de fijngemalen peper en knoflook en anderhalve theelepel masala.
Hierbij doe je ook 2 gewassen en in kleine stukjes gesneden tomaten bij.
Dit laat je even doorbakken tot je de aardappels erbij doet, dit laat je zachtjes stoven tot het klaar is je kan er eventueel ook nog een klein beetje water bij doen
Er zijn ook kant en klare roti\’s te koop, maar vers is natuurlijk veel lekkerder! 🙂
posted by sadiye on 03-08-2009
hmm lekker ik wil dit echt make.chida kan jij van deze recept met spoed een foto make. Ik ben egt benieuwd 😀
posted by sadiye on 03-08-2009
chida wat is vijzel?
posted by sadiye on 03-08-2009
voor hoeveel mensen is deze gerecht?
posted by PrincessChida on 04-08-2009
Het ligt er aan met hoeveel je eet wij eten hiervan met z’n zessen, het is heel veel werk om te maken niet echt iets wat ik elke dag maak maar als ik of me moeder het een keer maakt dan zal ik er wel een foto van maken:)
Dit is een vijzel: http://www.adinterieurshop.nl/productafbeeldingen/groot/23981/keuken-accessoires-jamie-oliver-jamie-oliver-vijzel.jpg
posted by PrincessChida on 04-08-2009
Ik bedoelde: Het ligt er aan hoeveel iedereen eet. :p
posted by sadiye on 04-08-2009
dat dacht ik al er staat 10 aardappels hahahahahaha
posted by Rhialto on 16-08-2009
Ik maak regelmatig roti. Ieder heeft z’n eigen recept natuurlijk maar ik deel m’n ideeen graag.
Het deeg maak ik meestal de dag ervoor. Dat levert bij het bakken een zachtere roti pannekoek op. In plaats van aardappel gebruik ik gestampte kikkererwten voor de vulling.
Als ik de kip braad bestrooi ik het met een mengsel van uienpoeder, knoflookpoeder, nootmuskaat en zwarte peper. Dit ruikt zo lekker. Dan voeg ik het water toe en dan pas voeg ik de massala kerrie toe. Oh en voeg ook een lepeltje ketjap toe; dat doet wonderen.
posted by sadiye on 16-08-2009
hhm bedankt rhialto