Loader

Pittige Spaghetti met kabeljauw en een Ananas Salade

2009-07-31
  • Servings: 1
  • Prep Time: 5m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 4
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

4 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Spaghetti met rode pesto

    Spaghetti met rode pestosaus

  • Le3des - Marokkaanse linzen

    Le3des – Marokkaanse linzen

  • Ibawen marmita - Marokkaanse bonen met lamsvlees

    Ibawen marmita – Marokkaanse bonen met lamsvlees

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • Kabeljauw:
    5 trostomaten
    Wat peterselie
    6 eetlepels olijfolie
    1 fijn gesneden ui
    3 fijn gesneden knoflook teentjes
    1 blikje van 46 gram ansjovisfilets fijngesneden
    600 gram kabeljauw
    1 laurierblad
    50 ML droge witte wijn(Hoeft niet noodzakelijk)
    Spaghetti:
    spaghetti
    100 ml olijfolie
    3 fijngesneden teentjes knoflook
    1 fijngesneden rode pepertje
    halve theelepel zout
    20 gram peterselie fijngeneden.

Method

Step 1

Kabeljauw
Snij een kruis in de tomaten en kook ze voor 5 seconden in een pan met kokend water, spoel ze daarna af onder de koude kraan en verwijder de velletjes en de pitjes, snij ze daarna in blokjes.

Snij de peterselie, de ui, de knoflook en de ansjovis fijn en bak deze. Doe wat peper en zout over de kabeljauw en leg deze erbij in de pan en voeg het laurierblad toe schenk dan als je alcohol drinkt de witte wijn erbij en laat dit 3 minuten koken zodat het verdampt voeg dan de tomaten toe en bak dit met de pan er schuin op voor 12 minuten gaar.

Spaghetti
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op het pak, doe dan de olie en de knoflook in een andere pan, als de knoflook een kleurtje begint te krijgen dan voeg je er de rode peper en zout bij. (Als je spaghetti nog niet klaar is dan moet je de pan met de olie ff van het vuur halen) lepel dan de spaghetti en de peterselie door het oliemengsel heen. Salade:
- Ananas
- Wat olie
- Zout
- Sla

Deel dit recept met anderen

Comments (2)

  1. posted by sadiye on 31-07-2009

    hmmm ziet er lekker uit jammie jammie ik had gisteren spaghetti met een auberginesaus gegeten en salade erbij:D

  2. posted by Iempje on 11-09-2009

    lekker hoor!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.