Loader

Leker pare

2009-07-28
  • Servings: 1
  • Prep Time: 25m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

1 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Heerlijke Aziatische Indische spekkoek

    Spekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij

  • Mini cheesecakes met witte chocolade en frambozen

    Mini cheesecakes met witte chocolade en frambozen

  • Mars cupcakes

    Mars cupcakes

  • Banoffee taartjes - taartjes met banaan en karamel

    Banoffee Taartjes – taartjes met banaan en karamel

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • VOOR HET DEEG:
    *1 kilo bloem
    *200 gram zachte roomboter of margarine op kamertemperatuur
    *1 glas poedersuiker
    *2 eieren(1 eigeel aparthouden)
    *1 pakje bakpoeder
    *1 pakje vanillesuiker
    VOOR DE CREME:
    *3 eetlepels gemalen pistachenoten of gemalen amandelen
    *3 eetlepes gemalen walnoten
    *1 ei
    VOOR DE SIROOP:
    *3 glazen suiker
    *3 glazen water
    *paar druppels citroensap

Method

Step 1

Verwarm je oven op 180 C.

Doe je bloem in een kom.

Doe daarna alle deegbenodigheden behalve 1 eigeel erbij.

Mix het deeg goed met de handen pak er stukjes net als een walnoot en doe daar met je grote duim diepe gaatjes in.

Maak je creme:Doe alles bijelkaar als het te dik is doe er wat lauwwarme water bij en doe het in een spuitzak en spuit het in de gaatjes van het deeg. Bestrijk de randen met eigeel.

Doe je koekjes in de oven.

Maak ondertussen je syrup klaar doe de suiker, water en citroensap in een pan en laat jet ong. 5 minuten koken.

Bak de koekjes licht van kleur. Doe de syrup warm op de hete koekjes en doe er een dienblad erop laat het half uurtje trekken.

normale sekerpare is zonder die cremevulling je kan er ook gewoon een hazelnoot of een amandel erop doen maar met die creme is het wat luxer 😀

Deel dit recept met anderen

Comments (5)

  1. posted by Samira82 on 04-09-2009

    Sekerpare is echt heel lekker. Ik heb dit toevallig pas nog gemaakt. Ik heb 2 recepten 1 met en 1 zonder amandelen, maar in ieder geval altijd met 1 of halve amandel op het koekje. Ik heb die zonder amandelen gemaakt, maa de vogende keer doe ik er wat amandelspijs doorheen denk ik. Dan word het wat zachter en trekt de siroop misschien nog meer in. Ik heb nog wat oranjebloesemwater door de siroop gedaan.

  2. posted by sadiye on 04-09-2009

    😀

  3. posted by oummouad on 04-09-2009

    HAllo,
    ik weet het niet hoor…maar ik wilde het recept vandaag maken en het blijft gewoon droog ik kan er geen balletjes van vormen.

    Is 1 kilo bloem niet teveel voor maar 200 gram boter en 2 eitjes???

    Of doe je er ook nog wat anders bij zoals water of olie om er een deeg van te maken?

    Ik hoop op reactie want ik vind het zonde om het weg te gooien.

    Had er net zo een zin in…alhamdoelilah.

    groetjes

  4. posted by sadiye on 04-09-2009

    ow wat raar bij mij lukt het altijd in 1 x heb jij de boter gesmolten?

  5. posted by sadiye on 04-09-2009

    deze recept moet echt lukken ik heb hem net weer gemaakt

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.