Appelvingers
2009-07-18- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 12
- Prep Time: 30m
Average Member Rating
(3.5 / 5)
4 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- 1 pak bladerdeeg
1 zure appel
30 gr suiker
30 gr rozijnen
30 gr roomboter
1/2 theelepel kaneel
1/2 theelepel gember
1/2 theelepel piment
3 eetlepels abrikozenjam
grove rietsuiker
poedersuiker
1 ei
Method
Step 1
Schil de appel en snij in kleine stukjes. Smelt de boter in een koekepan en voeg de appel en rozijnen toe. Laat heel even zachtjes sudderen. Voeg suiker en specerijen toe. Laat nog even staan tot de suiker is gecarameliseerd. Haal van het vuur af en laat het licht afkoelen.
Rol het bladerdeeg uit tot een 1/3cm dikte. Snij ronde plakjes uit van 10cm doorsnee. Vul deze met het appelmengsel en vouw ze dicht. Kerf drie sneetjes in de bovenkant. Bestrijk ze met wat eidooier en strooi er rietsuiker over.
Verwarm de oven tot 220C en bak ze 20 minuten of totdat ze goudgeel zijn. Smelt in de tussentijd de abrikozenjam in een pannetje. Zodra de vingers gaar zijn bestrijken met de abrikozenjam en bestrooi ze met poedersuiker. Verder af laten koelen.
Je kan de appels en rozijnen ook vervangen door alleen krenten te gebruiken. Voeg dan wat sinaasappelschil toe.
posted by sadiye on 20-07-2009
hmm ziet er lekker uit
posted by hinda588 on 25-08-2009
ik heb ze gemaakt maar dan met peren dat was ook lekker.
posted by Rhialto on 25-08-2009
Dat is een goed idee!!! Wat voor soort peer heb je gebruikt?
posted by sarahh on 18-09-2009
salam,
ik heb een vraagje,wat voor bladerdeeg gebruik je,en die rondjes van 10 cm doorsnede doe je dat met een glas en als je ze dicht maakt met wat of hoe doe je dat,
hoor het graag,wil ze gauw proberen,