Tompoezen
2009-05-14- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 25m
Average Member Rating
(4.6 / 5)
5 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- voor het bladerdeeg:
250g patentbloem
200g hardeboter
1tl zout
10cl water
50g poedersuiker als garnering
voor de banketbakkersroom:
25cl melk
2eidooiers
60g suiker
1zakjevanilesuiker
1elmaizena of bloem
Method
Step 1
Het bladerdeeg maken
meng op een werkblad de bloem met 100g boter doe dan de zout en water bij kneed het goed door elkaar vorm het dan in een bal en laat het dan een uur rusten
rol het deeg op met een beetje bloem
verdeel de rest van de boter over twee derde van het deeg en vouw het in drieen op
draai de deeglap en rol hem weer uit
en vouw hem weer in drieen
herhaal het opvouwen en uitrollen 2 keer
wikkel het in huishoudfolie en leg het een uur in de koelkast
rol het daarna uit tot drie rechthoekge lappen van 2mm dikte
maak de bakplaat een beetje nat, met water en prik de lappen met een vork een paar gaartjes in bak de deeg 20 min op 210 graden
banketbakkersroom maken:
breng de melk met vaniliesuiker aan de kook
klop de eierdooiers en de suiker in een kom
en voeg de maizena of de bloem toe
roer de melk er door heen en doe alles weer in de pan en laat het 1 min koken blijf wel roeren giet het in een schone kom en laat het afkoelen
leg een stuk bladerdeeg en bestrijk het met een laagje room doe weer een stuk bladerdeeg er op en bestrijk deze ook met room dan doe je de derde er op bestrooi die dan met poedersuiker en snij het in stukken
posted by sadiye on 27-05-2009
het bladerdeeg maken meng op een werkblad de bloem met 100g boter doe dan de zout en water bij kneed het goed door elkaar vorm het dan in een bal en laat het dan een uur rusten rol het deeg op met een beetje bloem verdeel de rest van de boter over twee derde van het deeg en vouw het in drieen op draai de deeglap en rol hem weer uit en vouw hem weer in drieen herhaal het opvouwen en uitrollen 2 keer wikkel het in huishoudfolie en leg het een uur in de koelkast KAN JE MIJ DIT GEDEELTE
BETER GAAN UITLEGGEN??
posted by hammoudi on 28-05-2009
welke zin begrijp je niet percies dan?
posted by sadiye on 28-05-2009
rol het deeg op met een beetje bloem verdeel de rest van de boter over twee derde van het deeg en vouw het in drieen op draai de deeglap en rol hem weer uit en vouw hem weer in drieen herhaal het opvouwen en uitrollen 2 keer wikkel het in huishoudfolie…
posted by sadiye on 28-05-2009
deze zin begrijp ik niet hoeveel x moet je het deeg nou opvouwen en waarom kan je het niet in 1 keer doen???
posted by sadiye on 28-05-2009
en hoe maak je die glazuur?
posted by hammoudi on 29-05-2009
als je het in laagjes doet dan krijgje een lekker krokantlaagjes ik heb het ook een keer geprobeert om het een keer te doen maar toen kreeg ik een harde laag want de boter doe je ook alleen op driekwart op het gedeelte waar je gaat vouwen en dan krijg je die mooie laagjes er in en lekker krokant
posted by hammoudi on 29-05-2009
je kan ook kant en klaare bladerdeeg gebruiken als je dit molijk vindt
posted by hammoudi on 29-05-2009
ja ik heb het zonder glazuur gedaan omdat ik het zo zoet genoeg vindt
maar het glazuur maakje zo:
1:eiwit
een paar druppels citroen wat jij het lekkerst vindt
en 100gram poedersuiker
en voor de kleur moet je kleurstof hebben wat jij zelf mooi vindt
kan je kopen bij de toko
posted by hananne on 17-06-2009
HET LUKTE ME HELEMAAL NIET DEED ZO ME BEST EN HEB ALLES GEDAAN WAT JE ZEGT
posted by sadiye on 17-06-2009
Ik had hem gemaakt…
Smaakt erg lekker maar is heel dun en hard bij mij maar de banketbakkersroom is wel lekker maar weinig ik heb het verdubbeld het was meer koekig bij mij…
posted by hammoudi on 19-06-2009
hoi hananne wat is er dan niet gelukt
posted by hammoudi on 19-06-2009
dun en hard heb je er kleine gaartjes in geprikt?
posted by E.sma on 06-08-2009
ALs je het met bladerdeeg doet moet je de bladerdeeg dan door midden snijden en gewoon in de oven doen ? ,, of moet er nog wat speciaal bij gebeuren ??
esma
posted by hammoudi on 12-08-2009
nee gwoon in de oven en dan als hij klaar is dan pas snijden