Loader

Tulband cake

2009-01-20
  • Servings: 1
  • Prep Time: 1:30 h
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.7 / 5)

4.7 5 3
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

3 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto's

    Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto’s

  • Oliebollen

    Oliebollen recept

  • Perencake met speculaaskruiden

    Perencake met speculaaskruiden

  • Kaasuibroodjes

    Kaasuibroodjes

  • Griesmeel Stokbrood

    Griesmeel Stokbrood

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 200 gr boter of margarine
    200 gr suiker
    1 pakje vanillesuiker
    iets zout
    geraspte schil van 1 citroen
    4 eieren
    500 gr bloem
    1 zakje bakpoeder
    125 ml melk
    om mee te bestrooien 125 gr poedersuiker

Method

Step 1

Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht 160°C).

Roer de boter schuimig en voeg afwisselend suiker, vanillesuiker, zout, citroenrasp en eieren toe.

Vermeng bloem met bakpoeder en roer het samen met de melk door de boter. Vet een tulbandvorm in, giet het deeg hierin en bak de tulband 60-70 minuten.

Na het afkoelen de tulband met poedersuiker bestrooien.

snel en makkelijk

Deel dit recept met anderen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.