Indonesische kip met rijst
2008-12-18- Cuisine: Indonesische
- Skill Level: Normaal
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 4
- Prep Time: 60m
Average Member Rating
(3.5 / 5)
4 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- * 5 kipkarbonaadjes
* 1 klein blikje tomatenpuree
* 3 el. ketjap manis
* 3 kleine uien
* 1 ½ el. tomaten ketchup
* 6 tl. bruine basterdsuiker
* 3 el. azijn
* 2 tl. sambal oelek
* 2 teentjes knoflook
* 4 eieren
* paprikapoeder
* 400 gr. pandan rijst
* boter
* water
* zout
* zwarte peper
Method
Step 1
Ontvel de kipkarbonaadjes en smeer ze in met zwarte peper, zout en paprikapoeder.
Braad ze in een pan met boter, voeg water toe en laat de kip in ongeveer 20 min.gaar worden.
Haal de karbonaadjes uit de pan en laat ze afkoelen.
Laat de overgebleven jus in de pan zitten en voeg toe:
- ketjap manis
- tomaten ketchup
- bruine suiker
- azijn
- sambal oelek
- gesneden knoflook
- tomatenpuree
Het geheel goed verhitten en doorroeren. Voeg dan ongeveer 3x de inhoud van het lege blikje tomatenpuree met water toe. Naar smaak eventueel extra sambal toevoegen.
Fruit de gesneden ui goudbruin en voeg die aan de pan toe.
Pluis de afgekoelde karbonaadjes uit en voeg deze ook aan de pan toe.
Serveren met pandan rijst en een gekookt eitje.
Tip: Maak dit gerecht een dag voordat je het wilt serveren, dan is de smaak nog lekkerder!
posted by ummsalman on 17-01-2009
Sorry maar wat zijn kipkarbonaadjes? Welk deel van de kip zeg maar
posted by ma3asalaam on 10-04-2009
Phoe dat weet ik eigenlijk niet eens! haha, er zit sowieso bot aan. Maar je kan gewoon bij de slager vragen..
posted by ma3asalaam on 10-04-2009
Je kan trouwens ook gewoon kippenpoten gebruiken