Loader

Gevulde koeken

2008-12-10
  • Servings: 1
  • Prep Time: 25m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

0 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

  • Heerlijke Aziatische Indische spekkoek

    Spekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij

  • Mars cupcakes

    Mars cupcakes

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • Gevulde koeken
    200 gram bloem
    125 gram roomboter
    100 gram basterdsuiker
    snufje zout
    1 eetlepel water
    12 amandelen
    2 theelepels water
    200 gram amandelspijs
    2 eieren

Method

Step 1

Maak van bloem, roomboter en basterdsuiker een kruimelig deeg. Voeg de eetlepel water toe. Kneed snel tot een samenhangende bal en leg minimaal 1 uur in de koelkast .

Meng 1 ei door het samandelspijs.

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Rol de helft van het deeg uit tot circa 2 mm. Steek er met een stekertje circa plakjes uit. Leg de helft van de plakjes op bakpapier op een bakplaat.

Verdeel de amandelspijs over de plakjes. Bestrijk het deeg rondom met het losgeklopte ei en druk de andere plakjes erop. Druk stevig aan. Bestrijk het deeg met de rest van het ei..

Bak in circa 10 minuten goudbruin.

Deel dit recept met anderen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.