Loader

Appeltaart!!

2008-12-03
  • Servings: 1
  • Prep Time: 1:30 h
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

0 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto's

    Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto’s

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

  • Kerriesoep

    Kerrie soep

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    veellllll
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • Deeg:
    300 gram zelfrijzend bakmeel
    200 gram koude boter
    160 gram basterdsuiker
    zakje vanillesuiker
    losgeklopt ei
    snufje zout
    Vulling:
    1 kg harde zure appels (goudreinet of jonagold)
    1 el citroensap
    15 gram suiker
    2 tl kaneel
    60 gram rozijnen

Method

Step 1

1 Snijd met 2 messen de boter door de bloem, basterdsuiker, vanillesuiker en zout. Wrijf dan verder de boter met de vingers totdat je een kruimelig mengsel hebt. Voeg 3/4 van het ei toe. Zet het deeg verpakt weg in de koelkast.

2 Schil de appels, wrijf ze in met citroensap, maak stukjes en voeg nog meer citroensap toe totdat elk stukje zo'n beetje omgeven is. Bestrooi de appelstukjes met kaneel en 15 gram suiker, roer, voeg de rozijnen toe en roer weer.

3 Maak van 2/5 deeg de bodem. De cirkel voor de bodem kun je ook in twee�n snijden en erin leggen, dan gaat het wat Simpeler. Rol de rest van het deeg ook uit, bekleed de zijkanten en houd wat over voor de bovenkant.

4 Doe de appelvulling erin. Maak strookjes en leg die afgewisseld horizontaal en verticaal erin. Bestrijk de deegstrookjes met ei en bak de taart op 175 graden 70 minuten.

Laat 5 minuten afkoelen, ga met een mes langs de rand en haal de rand eraf. Laat verder afkoelen, zet hem dan in de koelkast. Wel binnen een week vanaf het bakken opmaken!!! maar dat is geen probleem denk ik ; )

lekker met een beetje slagroom...mmm

Deel dit recept met anderen

Comments (4)

  1. posted by sadiye on 03-12-2008

    hmm ik had appeltaart toevallig vorige week gemaakt echt lekker ik had er heel veel slagroom erop gespoten.Ik heb er helemaal van gesmuld..Ik ben ook aan het lijnen maar om de dag bak ik wel gewoon wat ik wil dan eet ik wel hoor mag wel ik ben niet streng aan het dieten maar toch ik ben wel veel kilos afgevallen hahahahhaha. 😀

  2. posted by ummsalman on 04-12-2008

    hahaha, masha’Allah geef me jouw dieet maar! ik wil ook wel afvallen en om de dag gebak eten! hihihi

  3. posted by sadiye on 04-12-2008

    ummsalman ik heb jouw een persoonlijke berichtje gestuurd 😛 hahahhahah

  4. posted by sadiye on 03-03-2011

    😛

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.