Marmerblokjes
2008-10-25- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 25m
Average Member Rating
(4.6 / 5)
13 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- *500 gram ongezouten pinda's
*80 gram sesamzaadjes
*125 a 150 gram suiker
*ongeveer 30 gram gesmolten roomboter
*1 a 2 eiwitten
*15 ml. oranjebloesemwater
*250 gram witte chocolade
*pure chocolade
Method
Step 1
Grill de pinda's goudbruin op een bakplaat in de hete oven. Pas op dat ze niet te donker worden en verbranden.
Voeg, als ze beginnen te kleuren, het sesamzaad er bij en laat mee-roosteren.
Laat afkoelen en maal de geroosterde pinda's en sesamzaad zeer fijn in een keukenmachine samen met de suiker.
Meng alles met het(de) eiwit(ten) en het oranjebloesemwater.
Kneed er de afgekoelde gesmolten roomboter doorheen en meng alles goed zodat er een vochtige, compacte massa ontstaat.
Doe de massa in een met bakpapier beklede rechthoekige bakvorm en bak in de voorverwarmde oven 10 minuten op 180 graden.
Haal de vorm uit de oven en besmeer de bovenkant met de helft van de witte chocolade(in de magnetron gesmolten)
Maak met gesmolten pure chocolade (doe die in een spuitzak met kleine opening of in een papieren puntzak waar je het puntje van af knipt) strepen in de breedte over de witte chocolade.
Neem dan een sateprikker en trek die over de lengte van het gebak heen en weer zodat de mooie "marmer"-tekening ontstaat.
Laat alles geheel afkoelen in zet in de koelkast.
Herhaal dezelfde procedure met de rest van de witte chocolade zoals hierboven staat met de andere kant van het gebak.
Doe daarvoor plasticfolie op het gebak en keer het om.
Snijd het gebak met de gemarmerde zijde naar boven in blokjes of in ruiten en leg die op een mooie schaal.
posted by wafae_gril on 25-10-2008
hhhmmmm ziet er lkkr uit
posted by sadiye on 26-10-2008
😀
posted by nadia25 on 27-10-2008
wat voor bakvorm is het precies??
en moet de chocolade ook aan de onder kant?? ziet er echt lekker uit
posted by sadiye on 27-10-2008
het moet een rechthoekige bakvorm zijn.En alleen de bovenkant moet met chocolade besmeert worden.
posted by souly on 02-11-2008
dit ga ik zeker proberen
posted by Nisrineb on 05-11-2008
hallo
Het is een soort cake toch?
mijn vraag is doe je daar geen mee bij.
Ik kan het evenniet volgen
posted by sadiye on 05-11-2008
nee er gaat geen meel in
posted by madeliefje on 13-11-2008
hallo
dus je snijd hem met de choco beneden met de goede kant naar beneden snijden zo toch.
posted by sadiye on 14-11-2008
ja klopt schuin kan ook
posted by madeliefje on 17-11-2008
heb ze gisteren gemaakt heerlijk zeg . bedankt voor je recept.
posted by sadiye on 17-11-2008
geen dank
posted by soly on 29-11-2008
is bloesemwater hetzelfde als mazhar?
posted by sadiye on 29-11-2008
ja
posted by Soukaina19 on 15-01-2009
Moet je het mengels gewoon op de bakplaat verspreiden? Niet in een bakvorm ofzo? x S.
posted by sadiye on 19-09-2009
in een rechthoekige bakvorm
posted by salha on 25-08-2010
dames zijn er nog meer nieuwe recepten??
posted by xmex12 on 07-09-2010
Jummieee
posted by selwa29 on 30-12-2010
mmmmm dit zijn mijn lievelings koekjes echt ik kan er van blijven eten zo lekker vind ik ze mmmmmmm.