Loader

Marmerblokjes

2008-10-25
  • Servings: 1
  • Prep Time: 25m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.6 / 5)

4.6 5 13
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

13 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

  • Heerlijke Aziatische Indische spekkoek

    Spekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij

  • Mars cupcakes

    Mars cupcakes

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • *500 gram ongezouten pinda's
    *80 gram sesamzaadjes
    *125 a 150 gram suiker
    *ongeveer 30 gram gesmolten roomboter
    *1 a 2 eiwitten
    *15 ml. oranjebloesemwater
    *250 gram witte chocolade
    *pure chocolade

Method

Step 1

Grill de pinda's goudbruin op een bakplaat in de hete oven. Pas op dat ze niet te donker worden en verbranden.
Voeg, als ze beginnen te kleuren, het sesamzaad er bij en laat mee-roosteren.

Laat afkoelen en maal de geroosterde pinda's en sesamzaad zeer fijn in een keukenmachine samen met de suiker.
Meng alles met het(de) eiwit(ten) en het oranjebloesemwater.

Kneed er de afgekoelde gesmolten roomboter doorheen en meng alles goed zodat er een vochtige, compacte massa ontstaat.

Doe de massa in een met bakpapier beklede rechthoekige bakvorm en bak in de voorverwarmde oven 10 minuten op 180 graden.

Haal de vorm uit de oven en besmeer de bovenkant met de helft van de witte chocolade(in de magnetron gesmolten)
Maak met gesmolten pure chocolade (doe die in een spuitzak met kleine opening of in een papieren puntzak waar je het puntje van af knipt) strepen in de breedte over de witte chocolade.

Neem dan een sateprikker en trek die over de lengte van het gebak heen en weer zodat de mooie "marmer"-tekening ontstaat.

Laat alles geheel afkoelen in zet in de koelkast.

Herhaal dezelfde procedure met de rest van de witte chocolade zoals hierboven staat met de andere kant van het gebak.

Doe daarvoor plasticfolie op het gebak en keer het om.

Snijd het gebak met de gemarmerde zijde naar boven in blokjes of in ruiten en leg die op een mooie schaal.

Deel dit recept met anderen

Comments (18)

  1. posted by wafae_gril on 25-10-2008

    hhhmmmm ziet er lkkr uit

  2. posted by sadiye on 26-10-2008

    😀

  3. posted by nadia25 on 27-10-2008

    wat voor bakvorm is het precies??
    en moet de chocolade ook aan de onder kant?? ziet er echt lekker uit

  4. posted by sadiye on 27-10-2008

    het moet een rechthoekige bakvorm zijn.En alleen de bovenkant moet met chocolade besmeert worden.

  5. posted by souly on 02-11-2008

    dit ga ik zeker proberen

  6. posted by Nisrineb on 05-11-2008

    hallo

    Het is een soort cake toch?
    mijn vraag is doe je daar geen mee bij.
    Ik kan het evenniet volgen

  7. posted by sadiye on 05-11-2008

    nee er gaat geen meel in

  8. posted by madeliefje on 13-11-2008

    hallo

    dus je snijd hem met de choco beneden met de goede kant naar beneden snijden zo toch.

  9. posted by sadiye on 14-11-2008

    ja klopt schuin kan ook

  10. posted by madeliefje on 17-11-2008

    heb ze gisteren gemaakt heerlijk zeg . bedankt voor je recept.

  11. posted by sadiye on 17-11-2008

    geen dank

  12. posted by soly on 29-11-2008

    is bloesemwater hetzelfde als mazhar?

  13. posted by sadiye on 29-11-2008

    ja

  14. posted by Soukaina19 on 15-01-2009

    Moet je het mengels gewoon op de bakplaat verspreiden? Niet in een bakvorm ofzo? x S.

  15. posted by sadiye on 19-09-2009

    in een rechthoekige bakvorm

  16. posted by salha on 25-08-2010

    dames zijn er nog meer nieuwe recepten??

  17. posted by xmex12 on 07-09-2010

    Jummieee

  18. posted by selwa29 on 30-12-2010

    mmmmm dit zijn mijn lievelings koekjes echt ik kan er van blijven eten zo lekker vind ik ze mmmmmmm.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.