Amandeldiamanten
2008-10-20- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 25m
Average Member Rating
(4.3 / 5)
22 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- *200 gram roomboter
*125 gram suiker
250 gram bloem
*3 eieren (de eigelen voor het deeg en de eiwitten voor de versiering)
*125 gram grofgehakte amandelen
*1 zakje vanillesuiker
*½ zakje bakpoeder
*6 eetlepels abrikozenjam
*3 eetlepels suiker
Method
Step 1
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vermeng de zachte roomboter met de suiker, de eigelen, de vanillesuiker en het bakpoeder.
Mix alles goed door elkaar en voeg er beetje bij beetje de gezeefde bloem aan toe.
Maak kleine balletjes van het deeg.
Haal de balletjes door het losgeklopte eiwit en dan door de grofgehakte amandelen.
Maak een klein kuiltje met je vinger in het midden van elk balletje.
Leg de balletjes op een met bakpapier belegde bakplaat en bak ze ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Laat ze afkoelen op een rooster.
TIP: haal op de helft van de baktijd de bakplaat nog even uit de oven en druk nogmaals een kuilte in het midden van elk balletje en zet vervolgens weer terug in de oven om verder te bakken.
Afwerking:
Doe de abrikozenjam en de suiker in een pannetje, verwarm het geheel en haal van het vuur af als het begint te koken.
Schep een klein beetje van de hete jam in het kuiltje in het midden van elk koekje.
In plaats van abrikozenjam kan je natuurlijk ook een andere jam kiezen zoals aardbeien, pruim, etc.
Maar je kunt ook wat chocolade smelten en de kuiltjes daarmee vullen
posted by wafae_gril on 29-10-2008
hmm ziet er lkkr uit dankje voor het platsen
posted by sadiye on 29-10-2008
geen dank 😉
posted by wafae_gril on 29-10-2008
😀
posted by sadiye on 29-10-2008
😉
posted by najat1 on 03-11-2008
ik ga deze koekjes proberen incha allah
posted by lela zahra on 03-11-2008
hoi meid,wat ik altijd doe en dat scheelt in tijd is:je rolt het deeg in een lange sliert ongeveer 4 cm dik,die rol je in het geheel in het eiwit en dan in de amandelen of gebakken pindas en dan snijd je met een sherp mes plakkjes van 1 of 2 cm eraf en daar maak je de kuiltjes dan in.de jam kun je er meteen op doen en dan pas in de oven.
posted by sadiye on 03-11-2008
ja idd dat scheelt wel minder werk 😀
posted by fatima2004 on 30-11-2008
ik ga deze zeker proberen ik hoop dat het mij gaat lukken inchalah
Gr,fatima
posted by sadiye on 30-11-2008
inchalah
posted by racha on 09-02-2009
salam
tbarkelah 3lik
posted by s.aarrass on 15-09-2009
hmmmmmmmmm,ze zijn wel lekker want ik heb ze ook gemaakt , ze zetten lekker uit, machaallah
posted by sadiye on 15-09-2009
😀
posted by samiraensaid on 19-09-2009
ik heb deze koekjes vandaag gemaakt ze zijn heeerlijk vooral met die abrikozenjam, bedankt voor het recept
posted by sadiye on 25-08-2010
geen dank
posted by amazigh2010 on 23-01-2011
ik ga deze maken insaallah ik ben man maar ben altijd in de keuken ik ben zelf bakker en als u ander recepten voor me hebt sturen graag amazigh2010@live.nl
posted by sadiye on 23-01-2011
:S Hoe bedoel je hebben jullie recepten??Onze recepten staan hier op deze site kan je ze opzoeken http://www.tajin.nl 😀