Loader

Heerlijke walnootgebak

2008-10-15
  • Servings: 1
  • Prep Time: 25m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.5 / 5)

4.5 5 17
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

17 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

  • Heerlijke Aziatische Indische spekkoek

    Spekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij

  • Mars cupcakes

    Mars cupcakes

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • Voor het deeg:
    500 gram fijn gemalen walnoten
    300 gram suiker
    2 a 3 eiwitten
    Voor het glazuur
    250 ml. water
    62 gram kristalsuiker
    1 eiwit
    1 eetlepel oranjebloesemwater of rozenwater
    1 eetlepel citroensap
    ongeveer 700 a 800 gram poedersuiker
    kleurstof en/of smaakstof naar keuze
    halve walnoten voor decoratie (of zilveren parels, suikerbloemetjes, etc. naar keuze).

Method

Step 1

Verwarm de oven voor op 160 graden.
Vermeng de fijngemalen walnoten met de suiker en voeg daar beetje bij beetje de iets losgeklopte eiwitten aan toe tot er een samenhangend deeg ontstaat.

Bestuif een werkplek met wat bloem en rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 2 cm.
Steek daar koekjes uit met een uitsteekvormpje naar keuze.
Je kunt ook kleine balletjes maken van het deeg en die iets plat maken.
Leg de notengebakjes op een met bakpapier belegde bakplaat en zet die ongeveer 12 minuten in de voorverwarmde oven (af en toe kijken of het niet te donker wordt).
Haal het gebak uit de oven en laat helemaal afkoelen.

Maak het glazuur:
Breng in een pannetje het water aan de kook met de kristalsuiker, het oranjebloesemwater en het citroensap en laat het een beetje dik worden.
Neem van het gas af en laat afkoelen.
Roer er vervolgens het eiwit en daarna beetje bij beetje de poedersuiker doorheen tot een glanzend glazuur ontstaat.
Roer er naar keuze kleurstof en/of smaakstof doorheen of laat het glazuur gewoon wit.

Doop elk afgekoeld gebakje in dit glazuur en versier met een walnoot, een zilveren pareltje of een suikerbloemetje.

Deel dit recept met anderen

Comments (23)

  1. posted by najelm on 16-10-2008

    ziet er heerlijk uit

  2. posted by samiratheone on 20-10-2008

    ziet er heerlijk uit. Ik heb binnenkort een housewarming feestje, en overc deze koekjes zal ik zeker nadenken of ik nhet kan maken.

  3. posted by sadiye on 21-10-2008

    hello mensen als iemand van mijn recepten profiteer zou ik dat wel heel graag willen weten hoe het recept was.Of je het lekker vond of niet..aub plaats comments 😉 thanks

  4. posted by seyma* on 01-11-2008

    ik heb deze gemaakt ze zijn ook gelijk gelukt kan echt niet misgaan.En ze zijn echt heerlijk echt een aanrader dames try it..

  5. posted by lmy on 16-11-2008

    hallo, ik zou dit recept heel graag een keer proberen, maar waar haal je oranjebloesemwater vandaan? Alvast bedankt!

  6. posted by sadiye on 16-11-2008

    oranjebloemwater kan je in marokaanse winkels kopen.

  7. posted by sadiye on 20-11-2008

    maar oranjebloesemwater hoeft er niet persee in,je kan ook rozenwater gaan gebruiken.

  8. posted by oumlaila on 21-11-2008

    Wat voor een figuur heb je op de foto gebruikt?Het lijkt totaal niet of het met een uitsteekfiguurtje is gebeurd? Graag reactie wil ze maken zoals op de foto voot het offerfeest

  9. posted by sadiye on 21-11-2008

    ik heb het zelf gemaakt en ik heb ze in papieren vormpjes gedaan en leuk versierd met confetie kersen,cacoapoeder,enz

  10. posted by sadiye on 21-11-2008

    Je gebruikt geen uitsteekfiguurtje.Je maakt kleine balletjes ervan endaarna heb ik ze wat vierkanter gemaakt met me vingers en een klein beetje eropgedrukt.endaarna in de oven endaarna in de glazuur gedoopt.Is heel makkelijk.

  11. posted by oumlaila on 23-11-2008

    dank je wel voor je reactie! Ga het proberen!

  12. posted by oumlaila on 23-11-2008

    p.s. blijft de groote van de koekjes het zelfde of zetten ze uit in de oven?

  13. posted by sadiye on 23-11-2008

    een klein beetje zetten ze uit,niet zoveel.

  14. posted by prinsesje_bloom on 26-11-2008

    Hoeft hier helemaal geen meel/bloem in??

  15. posted by sadiye on 27-11-2008

    nee dat klopt

  16. posted by Noortje on 02-12-2008

    Moet er ook geen boter bij?

  17. posted by sadiye on 02-12-2008

    nee want walnoot is al genoeg vettig.

  18. posted by Oem_Sayfoedien on 31-12-2008

    hoeveel stuks gebakjes krijg je dan als ik me aan de hoeveelheid ingredienten houdt van het recept??

    barakallahoe feekoem

  19. posted by sadiye on 21-01-2009

    het ligt eraan hoe groot je ze maakt

  20. posted by gerda on 01-09-2009

    moet je de eiwit voor het glazuur stijfkloppen?
    als je de glazuur op de koekjes hebt gedaan hoe lag duurt het voor dit hard is

  21. posted by sadiye on 02-09-2009

    ja de eiwitten moeten stijfgeklopt worden.Is al lang geleden dat ik dit heb gemaakt 🙁 Paar uurtjes dacht het.

  22. posted by n.charif on 14-09-2009

    Deze wil ik vanavond al uitproberen, glazuur lijkt met een beetje te zoet, kan ik iets anders gebruiken als decoratie?

  23. posted by sadiye on 14-09-2009

    je kan ook zonder doen als je wilt.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.