Citroentaart
2008-10-14- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 25m
Average Member Rating
(4.9 / 5)
8 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- 250 gram speculaasjes
125 gram roomboter
1 blikje gecondenseerde gezoete melk (397 gram)(meestal staan die
blikjes in de supermarkt bij de koffiemelkafdeling)
3 citroenen en de schil van 1 citroen;
2 eieren.
Method
Step 1
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Maal de speculaasjes fijn en voeg daar dan de gesmolten boter aan toe en vermeng alles goed tot een stevig deeg.
Bekleed een ronde bakvorm met bakpapier of vet in met boter en bestuif met bloem.
Stort het speculaasdeeg in de vorm en verdeel goed over de bodem; strijk glad met de onderkant van een vochtige lepel.
Zet in de koelkast.
Mix de gecondenseerde melk met de eieren, voeg er het sap van de drie citroenen en de geraspte schil van 1 citroen aan toe en vermeng alles goed.
Verdeel het citroenmengsel over het speculaasdeeg in de vorm en zet die in de oven.
Laat 15 minuten bakken.
Haal uit de oven, laat afkoelen en zet minstens 1 uur in de koelkast alvorens te serveren.
Versier de taart naar keuze.....
posted by najelm on 16-10-2008
ik zal dit eens is proberen
posted by bloemetje* on 26-10-2008
IS dat normaal dat er geen deeg op bakpoeder in zit ? De taart moet toch zo inzakken ?
posted by bloemetje* on 26-10-2008
Waarom gezouten roomboter ?
Kan gewone roomboter ook niet ?
posted by sadiye on 26-10-2008
ja hoor kan allemaal.nee er moet geen bakpoeder in.
posted by fatihatanger on 22-11-2008
hee dames mijn citroen cake zakt in wat doe ik fout
posted by sadiye on 22-11-2008
hoe bedoel je ??
posted by leimoen on 25-11-2008
hoe kan die inzakken? de cake hoeft toch alleen maar op te stijven? Alleen de bodem moet toch in de oven??
posted by leimoen on 25-11-2008
sorry, heb verkeerd gelezen. excuus
posted by sadiye on 25-11-2008
😀
posted by prinsesje_bloom on 01-12-2008
Misschien kun je deze wel in een andere smaak proberen.
perzik of aarbei?
Zou dat mogelijk zijn denk je?
posted by sadiye on 01-12-2008
ja zou wel kunnen denk ik en over dat vraag over bona dat je wilde gaan gebruiken weet ik niet zeker je kan het proberen.
posted by nadie on 15-12-2008
bedoel je met gecondenseerde gezoete melk, gewoon nestle?
en in de oven ik heb een hetelucht oven is dat ook goed of moet het een andere stand?
posted by sadiye on 14-01-2009
ja gewoon nestle,heteluchtoven kan ook.
posted by souma on 31-01-2009
zuster sadiya moet alleen de bodem in de oven of de bodem met daarin de citroenmengsel.
alvast bedankt
posted by sadiye on 31-01-2009
bodem+citroenmengsel
posted by fatihatanger on 10-03-2009
hoi sadiye kan ik in plaats van speculaasook iets anders gebruiken
{bisquis}
posted by sadiye on 12-03-2009
ik weet het niet heb het nog nooit geprobeerd.
posted by Moussie on 25-09-2009
Ik heb hem uitgeprobeerd en vond hem erg lekker. Heerlijk fris. Dank je Sadiye voor het recept.
posted by sadiye on 25-08-2010
geen dank 😉
posted by Azzouzi on 19-09-2010
ziet er lekker uit, ik ga hem zeker uitproberen. Bedankt.
posted by sadiye on 02-03-2012
ok laat me weten
posted by mama2013 on 05-02-2013
Hoe groot is je bakvorm?
posted by spanjegangers on 20-08-2013
Ja hoor!!!! Taart uit de oven en ziet er geweldig uit. We moeten ons nu inhouden want hij moet opstijven. Bedankt voor dit recept en hij is ook zo makkelijk te maken.
posted by spanjegangers on 20-08-2013
Hij staat in de oven en mijn man was vooraf al bezig met snoepen van de bodem en leeglikken van de “lege” beslagpan. Duimen dat hij lukt!!!!