Zachte broodjes
2008-10-11- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 25m
Average Member Rating
(4.2 / 5)
14 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- 500 gram bloem
1 ½ eetlepels olie
1 ei
7 eetlepels suiker
½ zakje bakpoeder
125 lauw melk
100 ml lauw water
1 zakje droge gist
snufje zout
Method
Step 1
voeg bij bloem bakpoeder, suiker ei,, gist oplossen in een beetje melk en deze ook bij bloem
voegen dan olie, melk en water kneed hiervan een zachte/plakkerige deeg.
Verdeel het in kleine bollen en rol deze in slieten van 12 a 15 cm.
Vervolgens maak je een ronde vlecht van en leg deze op een bakplaat die bedekt is met bakpapier
Laat het ongeveer 30 minuten rijzen.
Bestrijk broodjes met eigeel en bak het in voorverwarmde oven ongeveer 15 a 20 minuten..
Je handen vetten met een beetje olie, deeg is plakkerig.
posted by oma on 11-10-2008
ziet lekker uit ik ga moergen maken chokran elviarr
posted by elviarr on 11-10-2008
graag gedaan meid…
posted by elviarr on 12-10-2008
JE HANDEN VETTEN MET EEN BEETJE OLIE DEEG IS ERG PLAKKERIG
posted by zusje1981 on 17-11-2008
moet je vlechten met 2 of met 3 slierten
posted by elviarr on 30-11-2008
je maakt 1 lange sliert die ga je rondom vlechten
posted by kiki1234 on 12-12-2008
dank je voor het receptttt:D:D
posted by elviarr on 12-12-2008
geen dank
posted by kiki1234 on 09-01-2009
ik heb ze geprobeerd maar ze zijn hard/.
posted by fdhdfhfgh on 09-01-2009
ik heb ook ze geprobeerd bij mij zijn ze ook hard
posted by elviarr on 17-01-2009
vreemd.
was deeg niet te droog ofzo
posted by nordin800 on 14-02-2009
je kan de recept lezen bij marokko cumunity cuisine louaiza daar kan je zien hoe ze maakt met plaatjes
posted by elviarr on 27-02-2009
of http://shaziaa.actieforum.com/
posted by Farouza on 29-03-2009
hoi ik vroeg me af waneer de olie erin moet!!
posted by hammoudi on 13-04-2009
hoi ik heb ze uit geprobeert maar ze zijn niet gelukt en met het vlegten ging het al moelijk want ze plakten heel erg en op die plaatje zien ze er wel heel mooi uit hihihihih vogende keer nogmaals proberen tofe saait zo leer ik nog eens wat hihihihih
posted by elviarr on 24-05-2009
beetje laat met antwoord sorry kom niet veel op de site.
Farouza,vergeten te vermelden.. samen met derast wat er in gaat.
posted by elviarr on 24-05-2009
hallo hammoudi
jammer, volgende keer beter, je hand goed vetten met olie zo dat gemakkelijk gaat met vlechten.
posted by aliyahbedankjes on 29-03-2012
bij mij zijn zacht door boter bij toe te voegen en 1 gekookte aardappel.. maar boter alleen is ook goed groetjes