Loader

Zachte broodjes

2008-10-11
  • Servings: 1
  • Prep Time: 25m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.2 / 5)

4.2 5 14
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

14 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto's

    Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto’s

  • Oliebollen

    Oliebollen recept

  • Perencake met speculaaskruiden

    Perencake met speculaaskruiden

  • Kaasuibroodjes

    Kaasuibroodjes

  • Griesmeel Stokbrood

    Griesmeel Stokbrood

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 500 gram bloem
    1 ½ eetlepels olie
    1 ei
    7 eetlepels suiker
    ½ zakje bakpoeder
    125 lauw melk
    100 ml lauw water
    1 zakje droge gist
    snufje zout

Method

Step 1

voeg bij bloem bakpoeder, suiker ei,, gist oplossen in een beetje melk en deze ook bij bloem

voegen dan olie, melk en water kneed hiervan een zachte/plakkerige deeg.

Verdeel het in kleine bollen en rol deze in slieten van 12 a 15 cm.

Vervolgens maak je een ronde vlecht van en leg deze op een bakplaat die bedekt is met bakpapier

Laat het ongeveer 30 minuten rijzen.

Bestrijk broodjes met eigeel en bak het in voorverwarmde oven ongeveer 15 a 20 minuten..

Je handen vetten met een beetje olie, deeg is plakkerig.

Deel dit recept met anderen

Comments (17)

  1. posted by oma on 11-10-2008

    ziet lekker uit ik ga moergen maken chokran elviarr

  2. posted by elviarr on 11-10-2008

    graag gedaan meid…

  3. posted by elviarr on 12-10-2008

    JE HANDEN VETTEN MET EEN BEETJE OLIE DEEG IS ERG PLAKKERIG

  4. posted by zusje1981 on 17-11-2008

    moet je vlechten met 2 of met 3 slierten

  5. posted by elviarr on 30-11-2008

    je maakt 1 lange sliert die ga je rondom vlechten

  6. posted by kiki1234 on 12-12-2008

    dank je voor het receptttt:D:D

  7. posted by elviarr on 12-12-2008

    geen dank

  8. posted by kiki1234 on 09-01-2009

    ik heb ze geprobeerd maar ze zijn hard/.

  9. posted by fdhdfhfgh on 09-01-2009

    ik heb ook ze geprobeerd bij mij zijn ze ook hard

  10. posted by elviarr on 17-01-2009

    vreemd.
    was deeg niet te droog ofzo

  11. posted by nordin800 on 14-02-2009

    je kan de recept lezen bij marokko cumunity cuisine louaiza daar kan je zien hoe ze maakt met plaatjes

  12. posted by elviarr on 27-02-2009

  13. posted by Farouza on 29-03-2009

    hoi ik vroeg me af waneer de olie erin moet!!

  14. posted by hammoudi on 13-04-2009

    hoi ik heb ze uit geprobeert maar ze zijn niet gelukt en met het vlegten ging het al moelijk want ze plakten heel erg en op die plaatje zien ze er wel heel mooi uit hihihihih vogende keer nogmaals proberen tofe saait zo leer ik nog eens wat hihihihih

  15. posted by elviarr on 24-05-2009

    beetje laat met antwoord sorry kom niet veel op de site.
    Farouza,vergeten te vermelden.. samen met derast wat er in gaat.

  16. posted by elviarr on 24-05-2009

    hallo hammoudi
    jammer, volgende keer beter, je hand goed vetten met olie zo dat gemakkelijk gaat met vlechten.

  17. posted by aliyahbedankjes on 29-03-2012

    bij mij zijn zacht door boter bij toe te voegen en 1 gekookte aardappel.. maar boter alleen is ook goed groetjes

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.