Loader

Marmer koekjes

2008-10-06
  • Servings: 1
  • Prep Time: 1:30 h
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.6 / 5)

4.6 5 28
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

28 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

  • Heerlijke Aziatische Indische spekkoek

    Spekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij

  • Mars cupcakes

    Mars cupcakes

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 2 zakken ongezouten pinda's (ongeveer 250 gr)
    blikje Gecondenseerde melk
    eetlepel cacaopoeder
    theelepeltje kaneel
    pak biscuitjes
    voor de buitenkant van de koek:
    reep melkchocolade
    reep witte chocolade

Method

Step 1

Hak de pinda's in een blender en maak ze fijn. Niet zo fijn dat het pindakaas wordt. Doe het zelfde met de koekjes. Voeg dan de kaneel, cacaopoeder en Gecondenseerde melk erbij en kneed het goed door elkaar. Dit moet een soort deeg worden, het is al vrij hard deeg en hoe langer je het laat staan hoe harder het wordt. Doe dit deeg in een bakblik met bakpapier (bijvoorbeeld een ronde taartvorm) druk het goed aan.

Smelt dan de helft van de melkchocolade reep. Bestrijk het deeg met een flinke laag gesmolten chocolade en zet het in de koelkast. Laat dit ongeveer 30 min. staan, tot de chocolade goed hard is. Draai de koek dan om in het bakblik en smelt weer melkchocolade en bestrijk het ermee.

Smelt dan heel snel een stuk witte chocolade en maak met een lepel of spuitzakje een mooi patroon op de koek. Laat het weer 30min. hard worden en klaar!

Door met een sate prikker heen en weer te gaan over de zachte chocolade krijg je een leuk patroon.

Deel dit recept met anderen

Comments (3)

  1. posted by yasmin1 on 30-11-2008

    salam

    wat voor geconcentreerde melk gebruik je

  2. posted by tamazight1 on 01-12-2008

    moet de geconcentreerde melk eerst in de water baken ton een karameel of niet?
    bedankt.

  3. posted by Patries on 03-12-2008

    gewoon geconcentreerde melk uit een blikje van bv friesche vlag..
    de geconcentreerde melk met de gemalen pindas in een bak en dan alles er doorheen, dit word een deeg dus je hoeft niks te bakken. gewoon alles bij elkaar doen! lekker makkelijk. Succes

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.