Marmer koekjes
2008-10-06- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 1:30 h
Average Member Rating
(4.6 / 5)
28 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- 2 zakken ongezouten pinda's (ongeveer 250 gr)
blikje Gecondenseerde melk
eetlepel cacaopoeder
theelepeltje kaneel
pak biscuitjes
voor de buitenkant van de koek:
reep melkchocolade
reep witte chocolade
Method
Step 1
Hak de pinda's in een blender en maak ze fijn. Niet zo fijn dat het pindakaas wordt. Doe het zelfde met de koekjes. Voeg dan de kaneel, cacaopoeder en Gecondenseerde melk erbij en kneed het goed door elkaar. Dit moet een soort deeg worden, het is al vrij hard deeg en hoe langer je het laat staan hoe harder het wordt. Doe dit deeg in een bakblik met bakpapier (bijvoorbeeld een ronde taartvorm) druk het goed aan.
Smelt dan de helft van de melkchocolade reep. Bestrijk het deeg met een flinke laag gesmolten chocolade en zet het in de koelkast. Laat dit ongeveer 30 min. staan, tot de chocolade goed hard is. Draai de koek dan om in het bakblik en smelt weer melkchocolade en bestrijk het ermee.
Smelt dan heel snel een stuk witte chocolade en maak met een lepel of spuitzakje een mooi patroon op de koek. Laat het weer 30min. hard worden en klaar!
Door met een sate prikker heen en weer te gaan over de zachte chocolade krijg je een leuk patroon.
posted by yasmin1 on 30-11-2008
salam
wat voor geconcentreerde melk gebruik je
posted by tamazight1 on 01-12-2008
moet de geconcentreerde melk eerst in de water baken ton een karameel of niet?
bedankt.
posted by Patries on 03-12-2008
gewoon geconcentreerde melk uit een blikje van bv friesche vlag..
de geconcentreerde melk met de gemalen pindas in een bak en dan alles er doorheen, dit word een deeg dus je hoeft niks te bakken. gewoon alles bij elkaar doen! lekker makkelijk. Succes