Harira
2008-08-23- Cuisine: Marokkaanse
- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 45m
Average Member Rating
(3.6 / 5)
5 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- 2 tomaten
1 ui
1 blikje tomatenpuree
koriander
olijfolie
zout
saffraan
zwarte peper (half theelepeltje)
gember (1 theelepeltje)
meel voor 200 gram gehakt
100 gr kikker erwten.
4 lepels groentesoep
Als je droge kikkererwten gebruikt, nacht van te voren in water zetten.
Method
Step 1
Bak het gehakt in een beetje olijfolie op laag vuur. Ondertussen tomaten en ui kleinsnijden Voeg deze bij het gehakt bak deze mee een minuut of 2 mee vervolgens voeg je kikkererwten, groentesoep, tomatenpuree, peper, de saffraan, en gemberpoeder. Dan twee liter warm water erbij doen en ongeveer 40 minuten op hoog vuur later koken.
Water erbij als het nodig is Als de kikkererwten gaar zijn gaan we de soep binden dat doen we door ongeveer 4 eetlepels Meel oplossen in een beetje water en deze bij de soep toevoegen.
Roerend kook je soep nog 10 minuten zout erbij en op al het laatst de koriander toevoegen.
posted by miss_rif22 on 02-09-2008
voor hoeveel personen is het?
ik vraag het omdat ik een dag wel soep maak en een dag niet! en wil ook niet dat er teveel aan over houd
posted by elviarr on 02-09-2008
het is voor ongeveer 4 a 5 mensen
posted by elviarr on 02-09-2008
voor 1a2 personen zou ik met 1 liter water beginnen en bij soep binden wat water bij voegen.
posted by sadiye on 14-12-2008
is wel erg lekker in de winter