Briek
2008-03-09- Cuisine: Tunesische
- Course: Bijgerecht, Snack, Voorgerecht
- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 20m
Average Member Rating
(5 / 5)
3 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- - 1 pak fillodeeg (loempia vellen laten ontdooien Pak alleen hoeveel stuks je wilt maken) - 1 grote aardappel (ligt er aan hoeveel je wilt maken) - 1 kleine ui - 1 teentjes knoflook - 1 beetje verse peterselie - 1 blikje tonijn op olijfolie (als je van tonijn houd hoeft niet) - zout en peper - olie om in te baken - 2 ei
Method
Step 1
Aardappel, ui en knoflook geschild in bodempje water in ca. 20 minuten gaar koken en laten afkoelen. aardappel praken met een vork. De peterselie fijnsnijden en bij de aardappelen doen en een ei.
Dan pak je de Loempiavellen en leg je ze in een ruitvorm voor je neer. Je voud de randjes naar binnen(niet te veel naar binnen vouwen) zo dat je de ene punt naar de andere punt kan vouwen (je vormt dan een driehoek)bestrijk de kantjes met alleen het eiwit.
Dan doe je in een bakpan een laagje olie verwarmt de olie.
Dan pak je de gevouwde Loempiavellen en doe je een beetje van het mengsel in het midden scheppen, als je er tonijn bij doet doe dat er dan boven op leggen, dan Met je vingers zachtjes aanduwen zodat je een halve maan van vulling vormt. Vouw een punt naar de andere punt en leg het in de olie en laat allebij de kanten goud bruin worden.
Briek op keukenpapier laten uitlekken en warmhouden.
posted by sjaahida on 17-03-2008
ik deed dit altijd gewoon met bladerdeeg … Is ook erg lekker…
Maareh als ik dit gerecht op tafel zet moet ik dus zeggen dat dit mootjes 06 zijn ? hihihi
posted by sjaahida on 17-03-2008
ik deed dit altijd gewoon met bladerdeeg … Is ook erg lekker…
Maareh als ik dit gerecht op tafel zet moet ik dus zeggen dat dit mootjes 06 zijn ? hihihi
posted by mootje06 on 18-03-2008
hallo sjaahida haha je bent echt grappig. Het heet briek het komt uit tunisie. en ja je kan het ook met bladerdeeg doen maar dit is veel lekerder dan in bladerdeeg, moet je echt proberen. groetjes mootje06
posted by sjaahida on 19-03-2008
oke weet ik dat ook weer 🙂
Ja dit is lekker knapperig , maar geloof je in bladerdeeg is het ook lekker ( en veel minder werk hihi)
Ik ga het inshalah een keer proberen 😉
groetjes terug
posted by mootje06 on 20-03-2008
ik maak ze ook met bladerdeeg. eigelijk kan in bladerdeegje er van alles instoppen en is het nog lekker hahah.
posted by superkok on 25-03-2008
ziet er lekker uit
posted by mootje06 on 26-03-2008
nou superkok ze zijn ook echt lekker. je moet ze ook echt een keer gaan proberen.