Aardbeienstam
2008-02-19- Cuisine: Nederlandse
- Skill Level: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
Average Member Rating
(3.2 / 5)
6 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- 400 gr aardbeien
50 gr geschaafde amandelen
1 vanillestokje
1 hotelcake(400gr)
2,5 dl melk
2 el amandellikeur
50 gr suiker
2 dl slagroom
1 el maizena
1 zakje slagroomversteviger
Method
Step 1
Maak de aardbeien schoon. Bewaar enkele hele aardbeien met kroontjes voor de garnering.
Halveer de aardbeien. Verwarm 2dl melk met het opengesneden vanillestokje en laat ze 10min zachtjes trekken.
Meng de maizena met 1/2 dl melk. Roer dit mengsel door de melk en laat de vla binden.
Laat de vla onder af en toe roeren en afkoelen. Rooster de amandelen in een koekepan goudbruin.
Snijd de cake in de lengte 3 plakken van 1, 5cm dik. Besprenkel ze met amandellikeur.
Klop de slagroom met de slagroomversteviger stijf. Schep de vla en 3/4 deel van de amandelen door de slagroom. Zet het mengsel even in de koelkast.
Bestrijk de cakeplakken met de amandelroom. Verdeel de aardbeien over de plakken. Stapel de plakken en garneer de bovenste met de hele aardbeien.
Strooi de rest van de amandelen erover.
posted by sjaahida on 17-03-2008
Heb je geen halal versie zonder liquer ?
posted by bloemetje* on 26-10-2008
We laten de liquer gewoon er uit hé.
Ik doe dat altyd met de belgiche resepten. Groetjes
posted by misskokinzainab on 04-09-2009
de liquer gewoon er uit hé.
Ik doe dat altyd met de beer uit We laten de liquer gewoon er uit hé.
Ik doe dat altyd met de belgiche resepten. Groetjeshé.
Ik doe dat altyd met de belgiche uit hé.
Ik doe dat altyd met de belgiche reseptenlgiche reseptenWe laten de liquer gewoon er uit hé.
Ik doe dat altyd met de belgiche gewoon er uit hé.
Ik doe dat altyd met de belgiche resepten
posted by sadiye on 04-09-2009
hahaha alles goed daar 😀
posted by hanan1977 on 09-09-2009
waarschijnlijk bedoeld ze amandelessence, zou in ieder geval een goed alternatief zijn