Appelstrudel
2008-02-19- Cuisine: Duitse
- Skill Level: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
Average Member Rating
(5 / 5)
2 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- 300 gr bloem
1 mespunt zout
1 ei
30 gr boter of margarine
1/2 kopje lauw water
3 pond zure appels
60 gr gele rozijnen
60 gr blauwe rozijnen
50 gr gemalen amandelen
50 gr boter
75 gr suiker
1 mespunt kaneel
1/2 kopje rum
extra: oven
Method
Step 1
Voorbereiding:
Zorg dat het meel niet koud is. Doe het op een werkblad en maak er volgens basisrecept 1 deeg van. Bestrijk met wat olie onder een warme kom 1 uur laten rusten.
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 220°C (hetelucht 200°C).
Rol het deeg op een bebloemde doek papierdun uit en strijk er gesmolten boter op.
Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd er flinterdunne plakjes van. Bestrooi ze met suiker en kaneel. Week de rozijnen enige tijd in de rum. Laat ze uitlekken en doe ze samen met de amandelen bij de schijfjes appel. Leg de vulling over 2/3 deel van het deeg. Vouw de lange kanten iets naar binnen en begin bij de korte kant met oprollen. Gebruik de doek bij het oprollen om scheuren of barsten van het deeg te voorkomen. Bestrijk de strudel met gesmolten boter en doe hem op een bakblik.
Bak de strudel 50 minuten. Dien de strudel warm op.
posted by Oem Lotfi on 21-02-2008
uhmmmmm een 1/2 kopje rum..??? sorry voor mij geen alcohol kan je het vervangen met iets..?
posted by MoslimaRose on 23-02-2008
Sorry ik had het recept van internet vergeten aan te passen. Maar je kan de rum ook weglaten, er veranderd weinig aan het recept. Nogmaals mijn excusses.
posted by superkok on 25-03-2008
oke is goed
posted by sadiye on 24-11-2008
hmm ziet er lekker uit