Krakelingen en Arnhemse meisjes
2008-01-12- Skill Level: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
Average Member Rating
(3.7 / 5)
3 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- bladerdeeg
suiker
water
Method
Step 1
Bismillah!!!!!
KRAKELINGEN (20 stuks )
2 plakjes bladerdeeg laten ontdooien
kook van 6 eetlepels suiker en 6 eetlepels water een stroopje
oven voorverwarmen op 200 °
snijdt elk plakje in 10 reepjes en vorm hiervan een krakeling ( zie foto)
bestrijk deze met het stroopje en strooi er nog wat suiker overheen
bak ze in het midden van de oven ongeveer zo'n 15 min.
Arnhemse meisjes: (20 stuks)
Ontdooi 4 plakjes bladerdeeg
kook ondertussen een stroopje als bij de krakelingen
Leg de 4 plakjes deeg op elkaar en rol deze uit tot een lap van 15 x 30 cm. Snijdt hieruit 20 ovale vormpjes van ongeveer 3x6 cm. bestrijk ze met de stroop en bestrooi ze met wat suiker . 15 min.in de oven
Voor de liefhebber van zoute en hartige koekjes, maak je verschillende vormen en bestrijk ze met wat losgeklopt ei en bestrooi ze dan met bijvoorbeeld: een beetje zout of sesamzaad of maanzaad of geraspte kaas of druk er gewoon een amandel op.
Verschillende vormen zijn o.a. kleine rondjes ( ik gebruik een dop van een waterfles) dit worden dan kleine rondjes en staan b.v.leuk met een amandel. langwerpige reepjes, kleine vierkantjes, als je die dan weer dubbelvouwt heb je ook kleine driehoekje (b.v. met kaas) lange reepjes kan je tot een spiraal vormen leuk met maanzaad of sesam
escht heel gemakkelijk en succes verzekerd!!!!!
echt supergemakkelijk en je bakt ze allemaal op dezelfde
ovenstand ( 200°) dus zo bak je verschillende variaties
tegelijk.
posted by Samira82 on 16-01-2008
Leuk en makkelijk. Als je van zout houd kan je zoute vlinders maken.Doe zout op een plakje en evt geraspte kaas. Rol het van 2 kanten naar binnen toe. Dan heb je 2 rolletjes zeg maar. Snij dit in plakjes dan heb je vlindertjes 🙂
Leuk voor bij de kippe of groentesoep 😉
posted by kadilin on 16-01-2008
ja, die zij ook leuk om te maken, ik ken ze wel, heb er eigenlijk nooit aan gedacht die te maken . ga dat de volgende keer zeker doen. Lijkt mij dat je die vorm van die vlinders ook kan gebruiken voor de zoete versie, met een beetje suikerstroop en suiker, zoals bij de krakelingen. assalaam
posted by Khadija1 on 18-02-2008
Wat voor stroop bedoel je???thnx
posted by Khadija1 on 18-02-2008
en hoe ktijg je die form van de krkeling of mag je ook gewoon en anderen vorm doen ?????
posted by kadilin on 18-02-2008
dat staat gewoon in het recept, je kookt 6 lepels water met 6 lepels suiker tot stroop. en wat die vorm betreft maak je als het ware gewoon een 8. Is echt heel gemakkelijk
posted by Khadija1 on 19-02-2008
okeej srry daarvoor ma thnx:)
posted by Khadija1 on 19-02-2008
ik ga het tegelijk make!! ltr ciao
posted by Khadija1 on 20-02-2008
ik hb het gemaakt en het was heerlijk!! bedankt voor het recept meid.Oja een tip als je geen bladerdeeg hebt kun je het ook zelf maken ga maar naar deze web:http://www.jannekes.nl/index.htm?url=/bladerdeeg/bladerdeeg%2520%28basisrecept%29.htm
posted by Khadija1 on 20-02-2008
wel ff de web kopieren Ciao
posted by kadilin on 13-01-2009
lang niet op de site geweest en zie nu pas je bericht .Bedankt . Bladerdeeg zelf maken is erf tijdrovend en moeilijk te maken. Maar alhamdoelillah wij hebben nu hier in Oujda 3 hele grote supermarkten gekregen en zij verkopen allemaal bladerdeeg in diepvries. Yippie hier in Marokko gaat de tijd ook vooruit
posted by koken20 on 06-01-2011
ik ga ze ook make InchAllah,
bedankt voor het recept!!