Loader

Gehakt van sardientjes

2008-01-03
  • Servings: 1
  • Prep Time: 25m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.5 / 5)

4.5 5 2
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

2 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Le3des - Marokkaanse linzen

    Le3des – Marokkaanse linzen

  • Ibawen marmita - Marokkaanse bonen met lamsvlees

    Ibawen marmita – Marokkaanse bonen met lamsvlees

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  •  
    verse sardines
    knoflook
    een uitje
    kosbar
    zout
    kruiden: zwarte peper, komijn;
    rode chili, zjenzebar
    olie om in te bakken

Method

Step 1

BISMILLAH !

Maak de sardientjes goed schoon en ontdoe ze van hun graten.

Hak ze in de keukenmachine, samen met de knoflook, uitje; kosbar en kruiden  fijn.

Als het een beetje te vochtig is kan je er een beetje bloem of paneermeel bij doen.

Maak er platte balletjes van zoals bij gehakt en bak deze in een beetje olie bruin.

Als laatste kan je een beetje tomatensaus door de olie roeren. Geeft een extra lekkere smaak.

Lekker met versgebakken brood en een salade

 voor de liefhebber, geef er Harisa bij

Deel dit recept met anderen

Comments (3)

  1. posted by missbatata on 24-10-2008

    Klinkt lekker en geloof ook dat het heerlijk is, mijn oma Marokko maakt het precies zo maar dan met witte vis (weiting.Ik ga het in ieder geval uitproberen mmmm

  2. posted by ikke on 30-08-2009

    hmmmmmmmmm klinkt heerlijk.Kan het ook met andere soorten vis

  3. posted by kadilin on 13-11-2010

    met wijting kan het ook en dat is ook lekker.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.