Harira
2007-11-18- Cuisine: Marokkaanse
- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 60m
Average Member Rating
(3.5 / 5)
6 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- • Zwarte olie
• 1 ui
• 1 tomaat
• kasbour
• Vlees (kip, schaap)
• 1 tl saffraan
• 1 tl komijn
• 1 tl rode peper
• Water
• 1 eetlepel bloem
• 1 zakje groentesoep
• 1 zakje tomatensoep
• 1 bouillon blokje
• Handje kikkererwten
• Handje linzen
Method
Step 1
Neem een grote soep pan, doe de zwarte olie in de pan en bak hierin gelijk het vlees.
Gelijk hieraan toevoegen 1 ui en i tomaat gemixt. Mix de kasbour en doe die er ook bij. Voeg hier de kruiden aan toen; 1 tl saffraan, 1 blokje bouillon, komijn en rode peper en laat het ongeveer 20 min sudderen tot het er goed uitziet.
Doe de hele waterkoker vol met water en giet dat er ook bij. Laat het nu 15 min koken. 1 eetlepel bloem in een kom met koud water goed roeren en giet dit er ook bij. 1 zakje groentesoep ook in de pan gooien en 1 zakje tomatensoep in een kom doen met lauw water en goed roeren daarna ook in de pan. Zout erbij naar smaak want de bouillon en de soepen die je er bij doet zijn al zout..….
Laten staan en klaar