Loader

Pilav rijst

2007-11-04
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.5 / 5)

3.5 5 2
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

2 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Spaghetti met rode pesto

    Spaghetti met rode pestosaus

  • Kaasuibroodjes

    Kaasuibroodjes

  • Spinazietaart met kip en Turkse kaas

    Spinazietaart met kip en Turkse kaas

  • Amlou – extra ingrediënten

  • Sinaasappel-spinaziesalade

    Sinaasappel-spinaziesalade

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 300 gram rijst
    1 bouillontablet
    1 grote ui
    3 eetlepel olie
    1 theelepel kharmun - kurkuma
    1/2 theelepel kaneel
    zout en peper
    125 gram krente
    50 gram pitachenoten of geschaafde amandelen
    2 eetlepels dille

Method

Step 1

BISMILLAH

Pel en snipper de ui

verhit olie in een braadpan en fruit de ui glazig

Bak de kruiden mee tot ze gaan geuren.

bak de rijstkorrels, al omscheppend tot ze omhuld zijn met een laagje vet.

verkrumel de bouillontablet erboven en voeg 6 dl.water toe

Kook de rijst in 20 minuten zachtjes gaar.

Laat de krenten intussen wellen in ruim heet water en laat ze goed uitlekken

Rooster de puistachenootjes of amandelen in een droge koekepan goudbruin.

schep de krenten en noten door de rijst voeg zout en peper naar smaak toe en strooi de dille erover

Serveer de rijst warm.

Lekker bij lamskarbonades, Kebab of gevulde aubergines

( zie recept; IMAM BAYILDI )

recept en foto uit een boekje van de SPAR
maak het vaak erg lekker

Deel dit recept met anderen

Comments (2)

  1. posted by kadilin on 16-11-2007

    sorry hoor maar ik heb eeb foto wildie graag toevoegen maar mijn naam is om een of andere reden niet vermeld. Contact Tajin verzocht dit aan te passen dus foto volgt Ik ga alleen een maandje naar Nederland dus later Insh Allah

  2. posted by zusje1981 on 02-01-2009

    erg lekker die rijst hou alleen niet van de krenten erdoorheen….

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.